Фігурант справи “вишок Бойка” Корнійчук здався Генпрокуратурі

 

Колишній заступник голови правління НАК “Нафтогаз України” Євген Корнійчук з’явився до Генпрокуратури давати свідчення у справі про так звані “вишки Бойка”.
Про це ввечері 2 лютого повідомила прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган.

“Колишній заступник голови правління НАК “Нафтогаз України” Євген Корнійчук з’явився до ГПУ для дачі показів у провадженні щодо заволодіння грошовими коштами ДАТ “Чорноморнафтогаз” при здійсненні закупівлі самопідіймальних бурових установок”, – написала Сарган у “Фейсбуці”.

Як відомо, Корнійчук обіймав посаду заступника голови “Нафтогазу” в 2010-2013 роках, коли дочірня компанія нафтогазового холдингу “Чорноморнафтогаз” закуповувала за корупційною схемою скандально відомі “вишки Бойка”.

Раніше 2 лютого генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що ГПУ оголосила Корнійчука в розшук. Генпрокурор запропонував Корнійчуку добровільно здатися в руки правосуддя, що вплине на кваліфікацію його злочину.

Читайте також:
Справа “вишок Бойка”: ГПУ надсилає в Раду подання на Бакуліна,
установки можуть продати

За версією слідства, посадові особи Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, НАК “Нафтогаз України” та ДАТ “Чорноморнафтогаз” у березні та жовтні 2011 року закупили приблизно за $400 млн. самопідйомні плавучі бурові установки В312 – “Петро Годованець” та В319 – “Україна” за значно завищеними цінами.
За даними слідства, понад 140 мільйонів доларів при цьому пішли в кишені учасникам афери.

У справі про “вишки Бойка” засуджено двох людей – колишнього заступника голови “Нафтогазу” Кацубу та екс-співробітника НАК Шевченка.
У кримінальному провадженні фігурують Бакулін, Арбузов, Ясюк та інші.

Буровим установкам дали неофіційну назву “вишки Бойка” за ім’ям екс-міністра енергетики Юрія Бойка, за сприяння якого відбулася операція.

Читайте також:
Про вишки забув? У лідера “Опоблоку” Бойка основні капітали
на дружині, квартира в Росії, 10 ділянок

Азаров і Арбузов отримали нові підозри

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна