Азаров і Арбузов отримали нові підозри

 

Екс-прем’єру Миколі Азарову оголосили підозру у справі про скраплений газ, а колишньому голові НБУ Сергію Арбузову – у справі про так звані “вишки Бойка”.
Про це генеральний прокурор Юрій Луценко написав у Facebook 31 січня.

У ході розслідування щодо “злочинної організації” Віктора Януковича оголошено про підозру екс-прем’єру Азарову “за фактом співучасті у незаконному заволодінні видобутим ПАТ “Укргазвидобування” та ПАТ “Укрнафта” скрапленим газом в особливо великих розмірах, що заподіяло державі шкоду у розмірі 2,2 млрд. грн”, зазначив Луценко.

“А колишньому голові Національного банку Арбузову – “за фактом співучасті у заволодінні грошовими коштами ДАТ “Чорноморнафтогаз” в сумі 3,2 млрд. грн. при купівлі двох самопідіймальних бурових установок В312 і В319″,-  додав генпрокурор.

Як відомо, зараз ці високопосадовці часів президента Януковича перебувають у розшуку (переховуються на території Росії).

“Затримано також Н. Ігнатченко та А. Фролова, які підозрюються у відмиванні через підконтрольні підприємства-нерезиденти коштів, здобутих членами ОЗУ”, – повідомив Луценко.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна