У поліцію Бахмута здалися три екс-бойовики “ДНР”, зокрема росіянин

 

Троє колишніх бойовиків “ДНР” здалися поліції Бахмута (Донецька область) протягом останнього тижня.

Про це повідомляє прес-служба ГУ Нацполіції Донеччини.

Вони скористалися програмою “Повернися додому”, що допомагає колишнім учасникам незаконних збройних формувань добровільно повідомити про це органи державної влади.

Зокрема, в місті Часів Яр поліцейським здався громадянин Росії, який у 2014 році брав участь у незаконній діяльності так званої “ДНР” в Бахмутському районі. Колишній найманець “ніс службу” на блокпості біля села Григорівка, а також патрулював місто.
“Після звільнення району українськими військами чоловік втік та 4 роки переховувався в РФ, у Криму та різних областях України”, – повідомляють у поліції.

Крім того, до правоохоронців з розкаянням звернувся 36-річний чоловік із Сіверська, який, за його словами, з автоматом обстежував автівки та перевіряв документи водіїв на блокпосту “ДНР”.

Ще один, хто здався, – 30-річний житель Сіверська, котрий також зі зброєю в руках чергував на блокпості терористів.

Наразі поліцейські перевіряють діяльність чоловіків, які до них звернулися. Згідно з ч. 6 ст. 260 КК України, можливість уникнути в’язниці є лише у тих, хто не скоював тяжких злочинів проти мирного населення.

Зазначається, що з початку 2018 року поліція Донеччини притягнула до відповідальності 65 бойовиків НЗФ. З них 55 – затримані, ще 10 – заочно повідомлені про підозру та оголошені в розшук.

Читайте також:
Працевлаштовуються, одружуються, вирощують нутрій:
чим живуть у прифронтових містах Донеччини амністовані бойовики

Під Горлівкою ЗСУ взяли в полон бойовика “ДНР”.
Він просить вибачення. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна