Працівника СБУ, який напідпитку спричинив смертельну ДТП, посадили на три роки

 

Співробітник СБУ, який у жовтні 2015 році в п’яному стані спричинив смертельну аварію в Києві, отримав судовий вирок – 3 роки позбавлення волі.
Про це повідомляє “Новинарня” з посиланням на прес-службу військової прокуратури Центрального регіону.

“30 березня 2018 року Оболонський районний суд м. Києва з урахуванням обставин у справі визнав винним працівника Служби безпеки України у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України”, – сказано в повідомленні.

У військовій прокуратурі нагадали, що в жовтні 2015 року працівник Служби безпеки України, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, керував автомобілем марки BMW X5 на небезпечній швидкості руху.
Не врахувавши дорожню обстановку, він здійснив виїзд на клумбу та допустив зіткнення з електроопорою, внаслідок чого пасажир вказаного транспортного засобу отримав тяжкі тілесні ушкодження, несумісні з життям, від яких помер на місці.

“Оболонським районним судом м. Києва прийнято до уваги беззаперечні докази прокурора військової прокуратури Київського гарнізону Центрального регіону України та призначено порушнику покарання у виді 3 років позбавлення волі із позбавленням права керування транспортними засобами строком на 3 роки”, – зазначили в прокуратурі, підкресливши, що обвинувачення наполягало саме на реальному тюремному терміні.

Ч. 2 ст. 286 КК України (“порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, якщо вони спричинили смерть потерпілого або заподіяли тяжке тілесне ушкодження”) передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Читайте також:
Екс-керівника патрульної поліції Харкова з бійкою затримали
за керування авто напідпитку. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна