ЗСУ готові до великоднього перемир’я з 30 березня

 

ЗС України готові до встановлення та дотримання режиму припинення вогню на період Великодніх свят з опівночі 30 березня 2018 року.

Про це йдеться в заяві, оприлюдненій прес-центром штабу АТО вдень 29 березня.

“Підрозділи Збройних Сил України у районі проведення АТО на території Донецької та Луганської областей, неухильно дотримуючись Мінських домовленостей, готові забезпечити виконання умов щодо підтримання всеосяжного, сталого і необмеженого припиненню вогню, починаючи з 30 березня 2018 року о 00:01 (за київським часом) по всій лінії розмежування сторін”, – сказано в повідомленні.

Прес-центр штабу АТО підкреслив, що “всі домовленості стосовно припинення вогню силами АТО дотримувалися неухильно”.

“Водночас, виключно у разі загрози життю та здоров’ю цивільного населення, особового складу підрозділів ЗС України, здійснення інших провокаційних дій бойовиками окупаційної адміністрації Російської Федерації, Збройні Сили України готові негайно реагувати у відповідь”, – заявили у штабі.

Як інформувала “Новинарня“, Тристороння контактна група в Мінську 26 березня оголосила “великоднє перемир’я”, починаючи з 30 березня.
Попереднє перемир’я тривало з 5 березня і призвело до зменшення кількості обстрілів та жертв.
Однак в останні дні березня число обстрілів з боку бойовиків, про які заявляє штаб АТО, зросло до 40-50 і більше за добу.

Читайте також:
Перемир’я в АТО суттєво зменшують число втрат. ВЕЛИКА ІНФОГРАФІКА 2017-2018

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна