Перша доба “великого перемир’я”: три обстріли, один поранений

 

Друга половина минулої доби 5 березня, починаючи з 16:00, у районі проведення АТО пройшла без порушень режиму припинення вогню – вздовж усієї лінії розмежування сторін не зафіксовано жодного обстрілу. Натомість до того російсько-окупаційні угруповання тричі порушували перемир’я.
Про це йдеться у зведенні прес-центру штабу АТО за підсумками першої доби “повного перемир’я”.

На Луганському напрямку окупанти застосували міномети калібру 82-мм, гранатомети та стрілецьку зброю неподалік міста Щастя. Із 82-мм мінометів і великокаліберних кулеметів противник вів вогонь поблизу Троїцького.

На Донецькому напрямку ворог обстріляв захисників Новотроїцького з ручних протитанкових гранатометів і стрілецької зброї.

Унаслідок ворожого вогню зазнав поранення один військовослужбовець сил АТО. Його доправлено до військового мобільного госпіталю та надано необхідний обсяг лікарської допомоги.

Показовим є паралельне зведення прес-служби 93-ї механізованої бригади, яка тримає оборону на Донеччині в районі Докучаєвська (під Новотроїцьким):

“О 02:25 противник, вів вогонь по нашій позиції з великокаліберного кулемета. Вочевидь подібний обстріл мав на меті просте утримання в напруженні оборонців. Такий висновок можна зробити через малу тривалість, всього 15 хвилин, та низьку інтенсивність ворожого вогню.
З 10:45 до 11:10 обстріл розпочав ворожий снайпер. Противник працював з 7,62 мм гвинтівки СВД.
Три з половиною години потому снайпер окупантів працював вже під прикриттям ручного протитанкового гранатомета РПГ-7. Нажаль, внаслідок обстрілу було поранено одного з воїнів бригади. Снайперська активність спостерігалась аж до 17:50.
Як бачимо ворог змінив свою тактику і замість масованих обстрілів за допомогою бронетехніки намагається активніше підключити до роботи своїх снайперів…”

Як інформувала “Новинарня“, з нуля годин 5 березня ТКГ домовилася про повне припинення вогню в зоні АТО.
3 березня штаб операції нарахував вісім обстрілів, 4 березня – 7, без втрат.

Читайте також:
Росія готує “картинку для ЗМІ” – фейкові обстріли цивільних нібито з боку ЗСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна