Зірване перемир’я: бойовики з початку доби вчинили вже два обстріли

 

Російсько-окупаційні війська фактично відразу ж зірвали оголошене з нуля годин 5 березня перемир’я. Про це вранці в понеділок повідомляє прес-центр штабу АТО.

“Вже о першій годині ночі ворог порушив домовленості Тристоронньої контактної групи про цілковиту прихильність до всеосяжного, сталого та безстрокового припинення вогню.
Так, у районі населеного пункту Щастя противник протягом півтори години вів вогонь у бік наших позицій із 82-мм мінометів, автоматичних станкових гранатометів і стрілецької зброї. Крім того, на світанку міномети калібру 82-мм ворог застосував по захисниках Троїцького”, – йдеться в ранковому зведенні.

Станом на 08:00 5 березня зафіксовано два обстріли наших позицій. За попередньою інформацією, внаслідок ворожого вогню ніхто із українських військових не постраждав.

“Підрозділи сил АТО вогонь у відповідь не відкривали, повністю дотримуючись умов перемир’я. Водночас, у разі загрози життю та здоров’ю цивільного населення, особового складу підрозділів ЗС України, здійснення інших провокаційних дій бойовиками окупаційної адміністрації Російської Федерації, Збройні Сили України готові негайно адекватно реагувати у відповідь”, – наголосили у штабі.

Минулої доби, 4 березня, російсько-окупаційні війська вчинили сім обстрілів. Окрім важких мінометів, противник, на деяких ділянках лінії зіткнення, застосував танкове озброєння.

На Луганському напрямку ворог вів вогонь зі 120-мм мінометів по наших позиціях довкола населеного пункту Луганське, а з мінометів калібру 82-мм, гранатометів та зенітної установки – по захисниках Щастя.

На Донецькому напрямку основна збройна активність противника зафіксована на Приазов’ї. У цьому районі загарбники застосували 120-мм міномети неподалік Павлополя та Широкиного. Також біля Павлополя окупанти стріляли із озброєння танка, БМП, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Крім того, сім мін калібру 120-мм розірвалися поблизу наших опорних пунктів у передмісті Мар’їнки.

Унаслідок ворожого вогню ніхто із українських воїнів не постраждав.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна