“Манька завалили”. Уряд не підтвердив конкурс на голову Держслужби ветеранів

оновлено

На засіданні в середу, 28 березня, Кабінет Міністрів не затвердив результати конкурсу на посаду голови Державної служби у справах ветеранів війни та учасників бойових дій, який відбувся в січні.
Про це “Новинарні” повідомили активісти ветеранських організацій, причетні до роботи над створенням Міністерства ветеранів.

Новий конкурс на Держслужбу вирішили не проводити.

“Замість Держслужби уряд створює Міністерство у справах ветеранів, і буде відбір керівників уже на нього”, – розповів ветеран АТО Роман Кулик.

“Манька “завалили”, – додав його колега Віталій Кузьменко.

У Мінсоцполітики, якому підпорядкована Держслужба ветеранів, наразі не коментують рішення уряду з цього приводу.

ОНОВЛЕНО. Водночас, за даними джерел у секретаріаті Кабміну, на засіданні уряду 28 березня питання про Держслужбу ветеранів взагалі не розглядали. Це може бути одним зі способів непризначення її голови.

Як повідомляла “Новинарня“, конкурсу на посаду голови Держслужби відбувся в січні ц.р. і був різко розкритикований ветеранським середовищем через його закритість та непрозорість.
На конкурсі переміг підприємець і громадський діяч Віталій Манько. “У нього абсолютно відоме кримінальне минуле з купою встановлених фактів кримінальних правопорушень за останні 20 років, починаючи з фінансових махінацій і закінчуючи звичайним розбоєм, яким він займався у період війни”, – заявляв Віталій Кузьменко. Ішлося також про те, що Манько має високих покровителів у фракції БПП, зокерма Ігоря Кононенка та Олександра Третьякова.

Протягом двох місяців він проходив спецперевірку в МВС і, за деякими даними, отримав схвалення.
Однак активісти ветеранських організацій на прес-конференції 27 березня заявили, що вимагають скасувати результати січневого конкурсу і провести новий, відкритий та прозорий.
“У разі подальших спроб дискредитації ветеранської спільноти кулуарними призначеннями осіб із сумнівною репутацією залишаємо за собою право дати рішучу відсіч цьому всіма доступними нам силами та засобами”, – наголосили ветерани.

Читайте також:
Самозванець чи герой.
Чому АТОвці виступили проти нового голови своєї Держслужби

АТОвці сподіваються, що уряд влаштує повторний конкурс
на голову Держслужби ветеранів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна