“Готові дати силову відсіч”. АТОвці – проти затвердження Манька на Держслужбу ветеранів

 

Незважаючи на протести громадськості і кримінальне досьє, переможець конкурсу на голову Держслужби у справах ветеранів війна та учасників АТО Валентин Манько пройшов спецперевірку МВС і вже в середу, 27 березня, його кандидатуру на пост очільника Держслужби винесуть на затвердження Кабміну.
Як передає “Новинарня“, про це розповіли на брифінгу 26 березня активісти ветеранських організацій, які виступають категорично проти Манька.

Ветерани АТО не погоджуються з результатами конкурсу, що відбувся в січні, та вимагають провести новий, відкритий і публічний конкурс.

“Будь-який ветеран хоче, щоб його інтереси представляла гідна людина, з незаплямованою репутацією. Наша вимога проста – потрібен відкритий конкурс з обов’язковим контролем ветеранських організацій”, – наголосив учасник АТО Павло Тука.

За словами Віталія Кузьменка, січневий конкурс був непрозорим та непублічним. У ньому взяло участь лише п’ять кандидатів, ніхто з ветеранів не міг спостерігати за проведенням конкурсу та об’єктивністю оцінювання.

“Щодо кандидатури самого Манька – ми виступаємо проти. У нього абсолютно відоме кримінальне минуле з купою встановлених фактів кримінальних правопорушень за останні 20 років, починаючи з фінансових махінацій і закінчуючи звичайним розбоєм, яким він займався у період війни”, – зазначив Кузьменко.

Активісти оприлюднили відкритий лист від імені організацій ветеранів АТО до президента України, в якому сказано: “Ми вимагаємо провести відкритий та прозорий конкурс і обрати дійсно шановану та авторитетну людину для згаданої посади. Крім нашої позиції, це питання має також гостре суспільне значення”.

“Ми щиро підтримуємо спокій та правопорядок у державі, але у разі подальших спроб дискредитації ветеранської спільноти кулуарними призначеннями осіб із сумнівною репутацією залишаємо за собою право дати рішучу відсіч цьому всіма доступними нам силами та засобами”, – наголошують ветерани.

Читайте також:
Самозванець чи герой.
Чому АТОвці виступили проти нового голови своєї Держслужби

АТОвці сподіваються, що уряд влаштує повторний конкурс
на голову Держслужби ветеранів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна