Депутати Парасюк і Семенченко відмовилися виконувати у ВР закон “Стоп зброя”

 

Народні депутати України Володимир Парасюк (позафракційний) і Семен Семенченко (“Самопоміч”) уранці в четвер, 22 березня, чинили опір правоохоронцям у Верховній Раді, які намагалися їх перевірити на наявність зброї.

Саме цього дня набули чинності ухвалені Радою 20 березня зміни до Закону України “Про державну охорону органів державної влади України та посадових осіб”. Президент Петро Порошенко підписав його 21 березня, закон надруковано в “Голосі України”.

Згідно з ухваленим законом, “до будинків, де працюють Верховна Рада, президент, Кабінет Міністрів, а також де працюють інші органи державної влади України, щодо яких здійснюється державна охорона, не допускаються особи з холодною чи вогнепальною зброєю, крім осіб, які, відповідно до цього закону, здійснюють державну охорону відповідного будинку”.

На цьому тлі вранці у ВР стався конфлікт та штовханина між депутатом Володимиром Парасюком та представниками державної охорони через перевірку речей депутата.

Як передає УНІАН, депутат та охорона сперечалися у холі парламенту. Держохорона просила Парасюка пройти перевірку металошукачем, а він відмовлявся, наголошуючи, що не хоче цього робити.

Після вмовлянь Володимир Парасюк все ж погодився відійти за ріг та пройти перевірку металошукачем. Прилад спрацював на щось у кишені депутата. На вимогу охорони показати, на що саме зреагував металошукач, Парасюк відмовився і намагався пройти, при цьому зіткнувшись з охоронцем.
Підійшов ще один представник керівного складу охорони. Парасюк намагався вже у більш грубій формі прорватися, що спричинило невелику штовханину.

Він назвав охоронців “дебілуватими”, як і авторів закону про заборону пронесення зброї, та заявив про “конфлікт інтересів” із “придурашеним” керівником УДО Гелетеєм, із яким у нього в жовтні сталася сутичка.
За словами Володимира Парасюка, ніхто не має права обшукувати народного депутата, а сам він показувати вміст кишень не хоче.

Депутат так і не показав, що у нього в кишені, і в буквальному сенсі втік з першого на другий поверх та забіг до сесійної зали, передає УНІАН.

Надалі охорона ходила біля дверей до сесійної зали та “збуджено перемовлялася”.

Пізніше в коментарі журналістам Парасюк прокоментував інцидент: “Я у них спитав, до якого ступеня я маю роздягнутися, щоб ви були задоволені?”

Також нардеп заявив, що його, ймовірно, хотіли відправити на огляд у спецкімнату та “роздягнути до трусів”, однак врешті-решт до цього не дійшло.

Подібний інцидент стався також за участю нардепа Семена Семенченка.

Журналістка Мар’яна П’єцух написала в Facebook, що від огляду на вході відмовлявся також нардеп від “Самопомочі” Семен Семенченко.

“Семенченко і Парасюк побикували на вході у Верховну Раду, бо не хотіли проходити огляд на наявність зброї. І ці люди будуть щось пафосно верзти про скасування депутатам недоторканості? Та вони корону вдягли і вважають, що їх навіть принижує огляд речей”, – написала вона в “Фейсбуці”.

Перший заступник голови парламенту Ірина Геращенко також заявила в соцмережі, що “депутати обурюються щодо системи перевірки і догляду”.

“Найголосніше обурюються й скандалять ті, хто встановлював наметове містечко з вимогою… зняти депутатську недоторканість. Але коли мова йде про особистий контроль – кричать про статус і недоторканність”, – написала Геращенко в ФБ.

Як інформувала “Новинарня“, закон “Стоп зброя” був ухвалений після скандалу з нібито пронесенням у ВР гранат депутаткою Надією Савченко.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна