Депутати законодавчо заборонили заходити до органів влади зі стволами

 

Верховна Рада ухвалила закон, згідно з яким нардепам та урядовцям заборонено заходити до владних установ зі зброєю.

Як передає “Новинарня“, у вівторок, 20 березня за відповідні зміни до закону “Про державну охорону органів державної влади України та посадових осіб” проголосували 263 народні депутати.

Законодавчим актом №8155 з метою посилення заходів безпеки передбачено, що до будинків, де працюють Верховна Рада, президент, Кабінет Міністрів, а також будинків, де працюють інші органи державної влади України, щодо яких здійснюється державна охорона, не допускаються особи з холодною чи вогнепальною зброєю, а також особи з вибуховими речовинами, засобами підриву, боєприпасами всіх видів і зразків, навчальними або імітаційними боєприпасами, легкозаймистими рідинами чи займистими твердими речовинами, піротехнічними засобами.

Законом також оновлено основоположні засади нормативного, у тому числі підзаконного, регулювання порядку забезпечення безпеки органів державної влади та їх посадових осіб.

Такі рішення ухвалено після скандалу з нібито пронесенням у ВР пістолета і гранат народною депутаткою Надією Савченко, після чого з’ясувалося, що зі зброєю в Раду ходять багато нардепів.

Як інформує “Українська правда”, у приміщенні парламенту вже встановили сейфи для зберігання зброї відвідувачів.

Їх розмістили на першому поверсі біля входу, через який зазвичай заходять нардепи.

Фото: УП

Читайте також:
Савченко потрапила в базу “Миротворця”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна