Лідери США і ЄС не реагують на вибори Путіна. Серед перших вітальників – Сербія, КНР і ОРДЛО

 

Лідери США і ЄС досі не привітали Володимира Путіна з перемогою на президентських виборах у Росії, які відбулися 18 березня. Утім, низку телеграм глава РФ все ж отримав.

Глави низки колишніх радянських республік, керівники Китаю, Сербії, Венесуели, Куби, Болівії – цим вичерпується коло привітань Путіна.

Як інформує “Новинарня“, вранці 19 березня надійшли привітання також від ватажків сепаратистських формувань на Донбасі, окупованих Росією – “ДНР” і “ЛНР”, напередодні так само привітали Путіна з окупованої Абхазії.

“Ми впевнені, що в найближчі шість років Росія зробить прорив у майбутнє і підніметься на нові висоти. І цей прорив Росії задає правильні орієнтири для розвитку нашої “республіки”, – ідеться у зверненні до Путіна ватажка ОРДО Олександра Захарченка.

Першим на його перемогу на виборах відреагував президент Сербії Александар Вучич, передає “Эхо Москвы”.

Голова КНР Сі Цзіньпін, який нещодавно отримав право правити довічно, у привітанні назвав “безпрецедентно високим” рівень відносин між Москвою і Пекіном.

Про “високу політичну свідомість росіян і їхню глибоку прихильність демократії” міркував у вітальній телеграмі лівий лідер Венесуели Ніколас Мадуро. Він назвав “братніми” обидві країни.

Привітання Путін також отримав від голів Білорусі, Азербайджану, Казахстану, Молдови, Таджикистану тощо.

Президент США Трамп не тільки не надіслав вітання, а й нічого не написав щодо перемоги Путіна у “Твіттері”. Також немає повідомлень про вітання від лідерів Німеччини, Франції, Великої Британії, Євросоюзу.

Водночас уранці 19 березня речник Путіна Дмитро Пєсков заявив, нібито переобраний президент РФ отримав якісь привітання від представників західних країн.

“Від західних країн є привітання. Ми дамо вам інформацію узагальнену. Щодо телефонних розмов – сьогодні і завтра ряд розмов буде, ми вам повідомимо. Те, що надходить дипканалами, – поки я б ще не став говорити, якісь окремі називати країни, дамо потім узагальнюючу інформацію “, – сказав Пєсков журналістам, відповідаючи на питання про те, чи надходять Путіну привітання з перемогою на виборах від західних лідерів.

Інфографіка: РІА Новости

За даними ЦВК РФ, Володимир Путін перемагає на президентських виборах, що відбулися 18 березня, набираючи 76,66% за підсумками обробки 99,84% протоколів.
За нього надійшло більше 56 мільйонів бюлетенів – це рекордний показник Путіна на виборах, починаючи з 2000 року.

 

Як відомо, у 2000 році Путін переміг у першому турі з 52,94% голосів, у 2004-му – 71,31%, у 2012-му – 63,6%.

У зв’язку з незаконним проведенням виборів президента РФ в окупованому Криму й Севастополі, МЗС України ставить під сумнів результати всього голосування.

Читайте також:
Незаконні вибори президента РФ: хроніка дня в Україні. ФОТО, ВІДЕО

“Действительно праздник, но портал недоступен”. 
Як окупанти на виборах у Криму приховують низьку явку

За виборами в Криму спостерігали заангажовані експерти
та російські пропагандисти

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.