МЗС ставить під сумнів російські вибори через голосування в Криму

 

Міністерство закордонних справ України поставило під сумнів загальну легітимність виборів президента Росії через голосування в окупованому Криму.

Про це йдеться в заяві МЗС України, оприлюдненій 16 березня, “у зв’язку із рішенням окупаційної адміністрації організувати вибори президента РФ на тимчасово окупованих територіях Автономної Республіки Крим та міста Севастополь”.

МЗС України рішуче засудило рішення окупантів провести “вибори” президента РФ в Криму 18 березня 2018 року.

Зокрема, зазначається, що незаконне голосування на тимчасово окупованій території України спотворить результати виборів в Російській Федерації в цілому і, таким чином, поставить під серйозний сумнів їхню легітимність.

У МЗС підкреслили, що результати незаконного голосування будуть нікчемними з юридичної точки зору, не матимуть жодних правових наслідків та не будуть визнані ані Україною, ані міжнародним співтовариством.

“Всі причетні до організації та проведення незаконного голосування в тимчасово окупованому Криму нестимуть відповідальність згідно із законодавством України”.

Читайте також:
Кримські татари не підуть на вибори президента РФ, – Чубаров

Чубаров розповів, які фальсифікації готують на виборах президента РФ у Криму

Путін про ймовірний відхід РФ із Криму: “Ви що, з глузду з’їхали?”

Нагадаємо, вибори президента Росії повинні відбутися 18 березня 2018 року – в четверту річницю анексії Криму Росією. Очікується беззаперечна перемога Володимира Путіна, який відтак посяде президентський пост на четвертий термін. Однак мета російської влади – забезпечити в умовах апатії багатьох виборців показово високу явку.

Офіційний Київ неодноразово підкреслював: вибори російських органів влади в окупованому Криму є незаконними за українським законодавством та не відповідають міжнародним нормам. Так само незаконні візити російських урядовців до Криму.

Україна також не визнала вибори в Держдуму РФ 2016 року, проведені на території анексованого Криму, і обраних там “депутатів”. За це було накладено додаткові санкції.

Очікується, що президент РФ Володимир Путін проголосує саме в анексованому Криму.

Читайте також:
Рада закликала світ не визнавати вибори президента РФ у Криму

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна