Чубаров розповів, які фальсифікації готують на виборах президента РФ у Криму

 

Пропагандисти в Криму виконують план із забезпечення більшої явки на президентські вибори, ніж у Росії. Якщо в Росії домагаються явки 70% при 70% “за” Путіна, то в окупованому Криму планують повторити результати псевдореферендуму 2014 року.
Про це заявив народний депутат України, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров в ефірі каналу “112 Україна” 11 березня.

З цією метою, повідомив Чубаров, чиниться тиск на суспільство через авторитетних в ньому людей. Зокрема, на “бесіди” викликаються мусульманські духівники, яким погрожують, що якщо їхні парафіяни не проголосують, вони позбудуться своїх посад.

“Мені дзвонили декілька імамів, які розповідали про це в подробицях”, – доповів Чубаров.

Крім того, ведеться робота з учителями в школах і викладачами в університетах. Від викладачів вимагають забезпечити явку на вибори студентів, від вчителів – батьків школярів.

Окремо ведеться робота з підприємцями, зазначив Чубаров.
“Підприємці дуже вразлива така категорія, їм прямо погрожують, що зламають їм бізнес, якщо не тільки вони самі, а й їх співробітники не прийдуть на вибори”, – повідомив голова Меджлісу.

Окрема увага приділяється кримським татарам, які практично проігнорували “референдум” 2014 року. Пропагандисти бажають “довести світу” не тільки єдність кримчан у підтримці Росії, а й те, що кримські татари за чотири роки окупації змінили свою думку і стали лояльними до російської влади, каже голова Меджлісу.

Кримські окупаційні ЗМІ вже готують сюжети на день виборів, заявив Рефат Чубаров.
“З того, про що нас інформують – вже з ранку будуть показувати сюжети, як нібито люди в дуже такому доброму настрої, з великою охотою приходять на дільниці”, – розповів нардеп від БПП.

Окрім цього, додав він, будуть зніматися відео з представниками різних національностей в національних костюмах, які нібито в такому вигляді прийшли на голосування.
“Будуть показувати людей у національному вбранні, болгар, німців, а ось тут кримські татари, а от українці у вишиванках, ось ці сюжети всі готуються”, – уточнив Чубаров.

Він розповів, що вже зараз пропагандисти не впевнені в тому, що їм вистачить місцевих жителів, і почали залучати трудових мігрантів, які прибули на окупований півострів з 2014 року.
“Вони вже проводять роботу з мобілізації трудових мігрантів, збирають людей, які працюють на терміналі Сімферопольського аеропорту, на будівництві військової дороги “Таврида”, людей таких, скажімо, неслов’янської зовнішності. Їх теж будуть використовувати на виборах, щоб сказати, що це місцеві прийшли на вибори”, – розповів голова Меджлісу.

Нагадаємо, вибори президента Росії повинні відбутися 18 березня 2018 року – в четверту річницю анексії Криму Росією. Очікується беззаперечна перемога Володимира Путіна, який відтак посяде президентський пост на четвертий термін.
Вибори російських органів влади в окупованому Криму є незаконними за українським законодавством та не відповідають міжнародним нормам.

Читайте також:
Рада закликала світ не визнавати вибори президента РФ у Криму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна