Кримські татари не підуть на вибори президента РФ, – Чубаров

 

Кримські татари, попри тиск і шантаж, не братимуть участі у незаконних виборах президента Росії в Криму 18 березня.

Про це заявив голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат України від БПП Рефат Чубаров.

“Кримські татари не братимуть участі у незаконних виборах 18 березня 2018 року, що проводитимуться російськими окупантами в тимчасово окупованому Криму”, – написав він у Facebook.

“Меджліс кримськотатарського народу відмічає безпрецедентний тиск і прямі погрози на адресу кримських татар з боку російських окупантів і місцевих колаборантів з метою примусити їх до участі в незаконних виборах”, – зазначив Чубаров.

За його словами, “під жорстоким морально-психологічним шантажем” перебувають духовні особи, вчителі, лікарі, бізнесмени, співробітники комунальних підприємств і організацій, студенти, спортсмени та пенсіонери.

“У той же час… абсолютна більшість кримських татар сповнені гідності і сміливості, щоб не піддаватися шантажу і погрозам, які надходять з боку російських окупантів”, – додав Чубаров.

Голова Меджлісу підкреслив, що проведення виборів президента Російській Федерації на тимчасово окупованій території Криму є незаконним.

“Відповідно, громадяни, що прийматимуть безпосередню участь в їх підготовці та проведенні, вважатимуться такими, що порушили чинне законодавство України”, – нагадав Чубаров.

Голова Меджлісу також висловив упевненість, що “невблаганно наближається час, коли Росія… буде змушена звільнити Крим та інші окуповані нею території України”.

Читайте також:
Чубаров розповів, які фальсифікації готують на виборах президента РФ у Криму

Путін про ймовірний відхід РФ із Криму: “Ви що, з глузду з’їхали?”

Нагадаємо, вибори президента Росії повинні відбутися 18 березня 2018 року – в четверту річницю анексії Криму Росією. Очікується беззаперечна перемога Володимира Путіна, який відтак посяде президентський пост на четвертий термін.
Вибори російських органів влади в окупованому Криму є незаконними за українським законодавством та не відповідають міжнародним нормам.

Читайте також:
Рада закликала світ не визнавати вибори президента РФ у Криму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна