В Ужгороді пройшов правий “Марш слави героїв” Карпатської України. ФОТО

 

В Ужгороді відбувся “Марш слави героїв”, приурочений до 79-ї річниці проголошення незалежності Карпатської України.

Як повідомляє “Громадське радіо”, у маніфестації в суботу, 17 березня, взяли участь близько 250 осіб.

Учасники маршу, серед яких представники націоналістичної організації “Карпатська січ”, ВО “Тризуб” ім. Степана Бандери, бійці 1-ї резервної сотні ДУК ПС “Закарпаття”, “Правий сектор”, “С14”, “Фрайкор”, ветерани АТО вишикувалися в колону біля будинку “Просвіти” і пройшли центром міста до пам’ятника Августину Волошину, президенту Карпатської України.

Вони були вбрані переважно в чорні однострої і балаклави, використовували піротехніку та символіку з ультраправими елементами.

Колону супроводжували сотні поліціянтів.

Пройшовши вулицями, учасники маршу дійшли до цвинтаря на вулиці Капушанській. Там, біля могили воїнів Карпатської січі та Українських січових стрільців, відбулася панахида.

Фото (Ольга Павлова, Громадське радіо):

Марш слави героїв в Ужгороді - Карпатська січ 2018 _1 Марш слави героїв в Ужгороді - Карпатська січ 2018 Марш слави героїв в Ужгороді - Карпатська січ 2018 _3 Марш слави героїв в Ужгороді - Карпатська січ 2018 _4
<
>

Як зазначили його організатори, захід відбувся без провокацій.

За словами лідера “Карпатської січі” Тараса Деяка, “справа карпатських січовиків, які загинули за вільну Україну у 1939 році на Красному полі Хустського району, продовжується й нині”.
Деяк сказав, що такий марш відбувся в Ужгороді уже 12-й раз.

Карпатська Україна існувала як незалежна українська держава з 15 березня до кінця травня 1939 року. Угорщина, за підтримки Третього Рейху, розпочала проти неї війну.
У зв’язку з відзначенням річниці цих подій на тлі загострення навколо угорської нацменшини в посиленому режимі працюють силові структури Закарпатської області у містах Хуст, Берегове та Ужгород, а також на в’їздах в область на чотирьох перевалах.

Читайте також:
ОБСЄ не вводитиме окрему місію на Закарпаття – достатньо Івано-Франківська

Арештували АТОвця – підривника угорського офісу в Ужгороді.
Йдеться вже про теракт

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна