Скандальний прокурор Дмитро Сус знову може внести заставу

 

У Києві Апеляційний суд ухвалив рішення залишити під арештом з правом внесення застави 1,2 млн гривень колишнього заступника керівника департаменту Генеральної прокуратури з особливо важливих справ у сфері економіки Дмитра Суса.

Як передає “Новинарня“, про це повідомляють “Українські новини” з посиланням на слова адвоката Суса – Дмитра Дмитренка.

Рішення суду прийнято за скаргою захисника. За словами адвоката, Сус продовжує перебувати в СІЗО.

З липня 2017 року Дмитро Сус перебував під домашнім арештом, але 22 січня суд змінив йому запобіжний захід на заставу в розмірі 1,76 мільйонів гривень. Оскільки Сус не вніс заставу, то суд змінив йому запобіжний захід на тримання під вартою без права внесення застави.

Раніше суд наклав арешт на майно Суса.

Як інформувала “Новинарня“, детективи Національного антикорупційного бюро 25 липня в аеропорту “Бориспіль” затримали колишнього заступника начальника Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки – начальника управління з розслідування кримінальних проваджень у сфері економіки Генеральної прокуратури України Дмитра Суса.
Ідеться про так званий “департамент Кононенка-Грановського”.

У квітні Суса звільнили з цієї посади.

Дмитра Суса затримали, коли він збирався вилітати на курорт і вже змінив заставку у “Фейсбуці”.

26 липня Сусу повідомили про підозру у скоєнні злочинів, кваліфікованих за ч. 3 ст. 191, ч. 4 ст. 191, ст. 366-1 Кримінального кодексу України.
Йдеться про заволодіння чужим майном у великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем, заволодіння та розтрату чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, вчинених повторно; подання завідомо недостовірних відомостей у декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, передбаченої законом “Про запобігання корупції”.

Як відомо, Сус забув вказати в анкеті доброчесності авто преміум класу Audi Q7 вартістю понад 900 тис. грн., що, як з’ясували журналісти, за документами належало його 85-річній бабусі.

Нагадаємо, у серпні 2016 року відбулося зіткнення між співробітниками ГПУ та детективами Національного антикорупційного бюро, які здійснювали зовнішнє спостереження за Сусом.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна