Захарченко виявив серед виміняних сепаратистів 15 “агентів СБУ”

 

Ватажок так званої “Донецької народної республіки” Олександр Захарченко заявив, нібито серед прибічників сепаратистів, яких передали в кінці грудня 2017 року в “ДНР” під час “великого обміну”, виявлено 15 “агентів СБУ”.

Про це 7 березня повідомив підконтрольний сепаратистам інтернет-ресурс “ДАН”.

“На жаль, ще не всі колишні військовополонені пройшли перевірки. П’ятнадцять осіб, яких ми поміняли, є агентами СБУ”, – сказав Захарченко.

Читайте також:
Наступний обмін з ОРДЛО планується за формулою “29 на 74”, – джерела

Як інформувала “Новинарня“, 27 грудня біля Горлівки відбувся великий обмін полоненими й утримуваними особами між Україною й ОРДЛО. Було звільнено 74 особи (зокрема 32 військовослужбовці), які перебували в полоні на непідконтрольних територіях Донбасу. Із них в Україну прибули 73 людини.

У свою чергу Україна передала на Донбас 233 особи – замість 306, що планувалися початково. Зокрема, багато громадян після “юридичної чистки” відмовилися їхати в ОРДЛО.
Україна відмовилася передавати бойовикам громадян Росії та деяких інших іноземців.

Наразі українська сторона також проводить нову “юридичну чистку” перед наступним етапом обміну й звільнення громадян.

З цього питання зустрічалися президент РФ Володимир Путін та український представник в ТКГ Віктор Медведчук, які дали старт першому обміну.

Сподіваючись на продовження обміну, 21 січня Україна передала в ОРДО скалічену Надію Козлову з немовлям, засуджену за подвійне вбивство, яку помилував президент Порошенко.
Натомість із Донецька українській владі передали хворого на діабет полоненого військового Романа Савкова.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна