Розстріляти українських полонених у Кринках наказав “герой Росії” Іштуганов. ГУР перевіряє інформацію

База даних про окупантів та колаборантів Evocation заявляє, що наказ про розстріл українських військовополонених під Кринками віддав полковник ЗС РФ Сергій Іштуганов.

За даними Evocation, розстріл українських військовополонених скоїли військовослужбовці 328 полку 104 дивізії Повітряно-десантних військ РФ за наказом Іштуганова для залякування бійців ЗСУ.

Відомо, що Іштуганов воює проти України з початку повномасштабного вторгнення: воював у складі 31-ї десантно-штурмової бригади, був заступником командира. Саме цей підрозділ намагався захопити аеродром Гостомель під Києвом, а потім брав участь у боях в Донецькій області.
У грудні 2022 року Іштуганов отримав нагороду від Володимира Путіна – зірку “героя Росії”.

За даними Evocation, станом на зараз Іштуганов командує 328 полком 104 дивізії “ВДВ” РФ – його створили восени 2023 року, а щонайменше з листопада з’єднання перебуває на Херсонському напрямку, і до його зони відповідальності входить лівий берег Дніпра.

Військовослужбовців цього полку і раніше звинувачували у вимаганнях, грабежах і вбивствах мирного населення на тимчасово окупованій частині Херсонської області, також наголошується на жорстокості командирів щодо особового складу з’єднання, зазначає ЗМІ.

У Головному управлінні розвідки повідомили журналістам видання LIGA.net, що наразі інформація про воєнний злочин РФ збирається та перевіряється. Зі слів Андрія Юсова, Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими збирає та перевіряє інформацію щодо цього чергового воєнного злочину російських окупантів.

Читайте також:
Російські окупанти розстріляли українських військовополонених на Херсонщині, — Цаплієнко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна