Жебрівський розповів, чому в “ДНР” заздрять програмі “Український донецький куркуль”

 

“Однією з найуспішніших програм року” на Донеччині назвав голова ДонВЦА Павло Жебрівський програму державної підтримки бізнесу “Український донецький куркуль”.

“Завдяки їй понад 130 жителів Донеччини відкрили власний бізнес у найрізноманітніших галузях господарства. Наші “куркулі” займаються рослинництвом, тваринництвом, птахівництвом, флористикою, варять сир, шиють м’які іграшки, відкрили заклади харчування, медичні кабінети, спортивні зали, швейні майстерні, станції технічного обслуговування автомобілів, підприємства з обробки заліза, пекарні, теплиці, типографії…” – написав він у “Фейсбуці” 24 лютого, анонсуючи вже шостий в рамках програми конкурсний відбір бізнес-проектів.

Як відомо, переможці конкурсу отримують до 500 тис. гривень на відкриття чи розвиток свого бізнесу на Донеччині.

За словами Жебрівського, третина грантоотримувачів – переселенці з окупованих територій.

“Спеціально для громадян України по той бік так званої лінії розмежування зазначу: у програмі “Український донецький куркуль” кожен третій переможець – переселенець з територій, окупованих рашистськими орками. Для переселенців в умовах програми прописані певні преференції. Для України важливий кожен її громадянин, його особиста свобода та добробут”, – заявив голова області.

 

“Тішуся, як від конкурсу до конкурсу збільшується кількість поданих заявок: люди повірили в програму, у власні сили, у підтримку їхніх ідей державою”, – додав він.

“Крім того, про “куркулів” заговорили і на тимчасово окупованій території Донеччини. Щоправда, специфічно: люди провели опитування, чи хотіли б молоді підприємці мати підтримку від “держави”, на що ватажок бойовиків Захарченко відреагував однозначно. «Мне доложили в МВД, что бегали какие-то опросники делали, я сказал – арестовать мгновенно. Это попахивает аферизмом. Если ты молодой предприниматель – ты уже жулик», – сказав він в ефірі одного зі своїх пропагандистських каналів.
Ось так однозначно московська маріонетка таврує людей, які хочуть бути економічно незалежними від гумконвоїв з Росії, від подачок тих, хто називає себе владою на тимчасово окупованих українських територіях”, – розповів Павло Жебрівський.

Голова ОДА/ВЦА поінформував, що документи на перший у 2018 році (та шостий в рамках програми “Український донецький куркуль”) відбір бізнес-проектів приймає департамент економіки ДонОДА за адресою: м. Краматорськ, вул.Богдана Хмельницького, 6, кабінет 412.

Документи претенденту потрібно принести особисто – у паперовій формі, до 13 березня.
В електронній формі відбувається лише корегування бізнес-плану – за необхідністю.

Засідання комісії із захисту проектів та відбору переможців планується на 28 березня.

Детальніше довідкову інформацію можна отримати за телефоном (050) 623-80-08 або за електронною поштою [email protected]

Читайте також:
За програмою “Український донецький куркуль” ОДА підтримала
вже понад 100 підприємців

Власний бізнес АТОвців:
допомога держави, побратимів, поради тих, кому вдалося

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна