Названі перші 37 переможців програми фінансування бізнесу “Український донецький куркуль”

 

Переможці першого відбору обласної програми розвитку малого та середнього бізнесу “Український донецький куркуль” отримали перший транш на фінансування своїх проектів.
Як передає “Новинарня“, про це 2 серпня повідомив голова Донецької обласної держадміністрації Павло Жебрівський.

У дописі в “Фейсбуці” він визнав, що проект реалізується складно і з виділених на нього 150 млн. грн. очікується використання близько третини коштів.

“Скажу чесно: важко йде. Якщо зі 140 мільйонів, які ми виділили з обласного бюджету на створення бізнесу, та з 10 млн. грн. – на покриття відсотків по кредитах використаємо третину – буде добре”, – написав голова ОДА.

“Але! Сьогодні ми маємо 14 підприємців, які вже отримали кошти й розпочали свій бізнес. Дуже важливо, щоб їхній досвід був успішним, адже вони стануть наочним прикладом для усіх мешканців Донеччини: заможне достойне життя – це справа лише вашого бажання, вмінь та здібностей”, – наголосив Жебрівський.

За його словами, в расках програми розвитку малого та середнього бізнесу “Український донецький куркуль” на сьогодні подано 145 заявок.

“В рамках першого конкурсного відбору відпрацювали вже 48 заявок, з них переможцями названо 27 (14 отримали фінансування сьогодні, решта чекає підтвердження по співфінансуванню від місцевих органів влади). Окремо зазначу, що нові “куркулі” на своїх підприємствах створять порядку 600 нових робочих місць”, – повідомив голова ОДА.

“Наступна, друга, комісія розпочне розгляд ще 44 проектів вже завтра, 3 серпня. Третя комісія – 15 серпня заслухає бізнес-наміри вже 52 потенційних “куркулів”. Крім того, ми оголошуємо прийом заявок на четверту комісію – 13 вересня будуть заслухані ті претенденти на отримання коштів, які нададуть свої проекти до того часу”, – поінформував Жебрівський.

“За кожного з конкурсантів команда обласної ОДА вболівала й буквально – боролася: підказували, що було незрозумілим у написанні проектів; підтримували морально й обіцяли супровід у подальшому (і цю обіцянку обов’язково виконаємо!)” – зазначив Павло Жебрівський.

Він розраховує, щоб “успішними українськими донецькими куркулями”, яких підтримує бюджет, стало щонайменше тисяч 100-150 підприємців Донеччини.

Читайте також:
Жебрівський: “Руський мир” – найбезглуздіша ідеологія ХХІ століття

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна