Командирів ВМСУ і 79-ї бригади ДШВ “поставили” на захист мера Труханова. РЕАКЦІЯ

 

Командир 79-ї окремої десантно-штурмової бригади Валерій Курач і командувач Військово-Морських сил ЗСУ Ігор Воронченко надсилали на адресу Солом’янського райсуду Києва листи від імені своїх військових структур на підтримку мера Одеси Геннадія Труханова, який має громадянство РФ і підозрюється в корупції.

Скан-копії документів у четвер, 22 лютого, оприлюднила у “Фейсбуці” одеська волонтерка Наталія Пранжу.

При цьому, якщо в листі ВМСУ лише перелічено факти підтримки мерією Одеси українського флоту, який вийшов із Криму, то командир 79 одшбр “ручається за належну поведінку останнього” при обранні запобіжного заходу, не пов’язаного з арештом.

Помічник міністра оборони Юрій Бірюков, відомий як волонтер 79-ї бригади ДШВ, піарник МОУ та президента, визнав автентичність листа із 79-ї бригади.

У коментарях в соцмережі він написав, що військовим надсилали “заготовки” листів на підтримку Труханова.

“Воронченко отримав таку саму заготовку листа. Але вистачило тями переписати. А Самара (полковник Валерій Курач) уже п’ять місяцяв в АТО, ну і…” – зазначив Бірюков.

“Я знаю обставини підписання цього листа, як і те, що текст писався не в бригаді, його прислали. Я знаю, що Валерій Курач зараз у пекельному стані внутрішнього жаху й оскаженілий від усвідомлення власної ж помилки. Я знаю, що він кричав про вихід з армії, а я кричав про тупість і дурість”, – написав Бірюков, коментуючи обурення в соцмережах.

Про вплив “невідомих людей” на командувачів різних підрозділів ЗСУ на Одещині, аби ті підписали листи на підтримку мера Одеси Труханова, написав також керівник центру “Миротворець” Роман Зайцев.

Оприлюднення листів від бойових командирів на підтримку Труханова справді спричинило бурю емоцій у проукраїнських колах “Фейсбуку”.

“Армія поза політикою? Армія, яка четвертий рік воює з Росією, стає на захист сепара, громадянина Росії та корупціонера, у суді?!” – риторично запитує учасник АТО, громадський активіст, колишній морпіх ВМСУ, резервіст Тарас Чмут.

“Степан Полторак, з яких пір частини та з’єднання ЗСУ почали висловлювати персональну підтримку тим чи іншим політичним гравцям? З яких пір армія почала підтримувати чи ні, ті чи інші політичні процеси?
І головне – коли чекати “мовчазного протесту” 79-ї бригади чи КВМС або ж відмови виконувати ваші накази?” – зазначає Чмут у “Фейсбуці”.

“Отак країна рухається до громадянської війни. МВС починає працювати не по законах, а по ручній волі свого “царька”, армія починає підтримувати тих чи інших містечкових лідерів, а президент живе в якомусь уявному світі, де одні реформи і добробут”, – додав Чмут, який є головою ГО “Український мілітарний центр”.

 

Як інформувала “Новинарня“, зрештою Солом’янський райсуд відпустив мера Одеси Геннадія Труханова на поруки.

Слухання справи про його відсторонення від посади той самий суд переніс на вівторок.

Читайте також:
Журналісти знайшли докази російського громадянства мера Одеси Труханова

В Одесі рейдери з торгового центру спробували захопити військовий аеродром, – ПС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.