У Чорне море увійшли одразу два ракетні есмінці ВМС США

 

Американський ракетний есмінець USS Carney увійшов у Чорне море. Це відбулося ввечері в суботу, 17 лютого.

Як повідомляє прес-служба Шостого флоту ВМС США, метою заходу є “проведення операцій по забезпеченню безпеки на морі”, а також “підвищення спільної готовності і військово-морського потенціалу серед союзників і партнерів НАТО”.

“Військово-морський флот США має історію встановлення відносин з нашими партнерами в Чорному морі, які демонструють нашу загальну відданість регіональній безпеці і зміцнюють загальний мир і стабільність”, – йдеться в заяві.

USS Carney

Це вже другий ракетний есмінець ВМС США, який перебуває в Чорному морі. 17 лютого USS Ross увійшов в акваторію Чорного моря також “для підтримки союзників”.

USS Ross – один з есмінців, із яких 7 квітня 2017 року США завдали удар 59 крилатими ракетами “Томагавк” по сирійському аеродрому Шайрат. Удар був завданий по базі, з якої, за інформацією американської розвідки, Дамаск організовував атаки з використанням хімічної зброї, включаючи бомбардування Ідлібу.
USS Ross чотири рази заходив до Одеси, а 2016 року брав там участь у морських навчаннях “Сі бриз.

Нагадаємо, USS Carney в січні 2018 року заходив в Одесу і проводив спільне тренування з ВМС України.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.