Авіація ВМСУ провела спільне тренування на морі з американським ракетним есмінцем

 

Морська авіація Військово-морських сил ЗС України та есмінець ВМС США Carney провели в Чорному морі спільні тренування за стандартами НАТО.

Як повідомили в прес-центрі командування ВМС ЗСУ, були проведені тренування типу PASSEX: спільні дії морської авіації ВМСУ з американським кораблем USS Carney (DDG 64) у морі.

Під час тренувань вертольоти Ка-27ПЧ і Ка-27ПР у складних метеоумовах здійснили більше десяти посадок на борт американського корабля, провели розвідку і спостереження за надводною обстановкою.

За словами тимчасово виконуючого обов’язки заступника командувача ВМС ЗСУ з бойової підготовки капітана 2-го рангу Андрія Куриленка, відпрацювання подібних спільних елементів стає “звичною для нас справою”. “Але, безумовно, кожне таке тренування стає доброю нагодою для отримання додаткових знань і вдосконалення навичок взаємодії з нашими іноземними колегами за сучасними стандартами”, – акцентував Куриленко.

Як повідомляє “Новинарня“, ракетний есмінець ВМС США Carney перебував в Одесі з дружнім візитом 8-11 січня.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна