За рік держава дала на укріплення АТО півмільйона мішків

 

У 2017 році підрозділи Збройних сил України в зоні АТО отримали від держави майже півмільйона будівельних мішків на спорудження укріплень на передовій.

Про це йдеться в матеріалі “Новинарні“Приватні бліндажі”. Чому в ЗСУ досі купують будматеріали коштом бійців і волонтерів”.
Стаття Валерії Бурлакової зачіпає проблемні питання забезпечення ЗСУ будівельними матеріалами та інвентарем для укріплень і містить приклади того, як військові масово споруджують та обладнують бліндажі й окопи за власні або волонтерські гроші.

Відповідь на запит “Новинарні” від Головного квартирно-експлуатаційне управління Збройних сил України надійшли через прес-службу Генштабу ЗСУ вже після публікації статті.

“Протягом 2017 року частини (підрозділи) Збройних Сил України, задіяні до виконання завдань у районі проведення АТО, отримали 488950 мішків за нарядами Центрального управління інженерного забезпечення Головного управління оперативного забезпечення Збройних Сил України”, – сказано в листі ГКЕУ ЗСУ на адресу нашого видання.

Також в управлінні відреагували на ситуацію, коли військовослужбовці 28 омбр, які виходили із зони АТО на ротацію, намагалися “продати” споруджені власним коштом бліндажі своїм наступникам із 93-ї механізованої бригади.

“Від 28 та 93 ОМБр заявок на отримання будівельних матеріалів до Центрального управління інженерного забезпечення Головного управління оперативного забезпечення ЗСУ не надходило. Забезпечення здійснюється відповідно до заявок відділу оперативного забезпечення штабу АТО”, – сказано в листі.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.