Аваков злітав у Корею в “олімпійське” відрядження

 

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков відвідав із делегацією МВС Південну Корею. Зокрема, він перебував у Сеулі, коли в Києві затримували лідера “Руху нових сил” Міхеїла Саакашвілі.

Це випливає з допису міністра у “Фейсбуці”: 14 лютого Аваков написав, що за два дні до цього українська делегація проводила “останні зустрічі в Сеулі”.

“Під час короткого візиту до Сеула делегації МВС вдалося обговорити низку ключових питань співпраці. На зустрічі з міністром внутрішніх справ, генеральним комісаром поліції, головою ради при президенті – ми зробили свою роботу для завершення переговорів щодо пакету взаємного визнання особистих документів громадян, водійських прав та безвізового режиму для громадян України“, – повідомив Аваков.

За його словами, Південна Корея зацікавлена ​у співпраці з Україною, у тому числі, в промислово-технічній сфері, космічних програмах, інфраструктурних та с/г проектах.

“Ще позавчора ми проводили останні зустрічі в Сеулі, а вже сьогодні разом із МЗС провели координаційну нараду служб з імплементації досягнутих домовленостей”, – написав глава МВС у середу, 14 лютого.

“МЗС і МВС України вже підготували інтенсивну покрокову програму дій. У короткий термін зробимо все, щоб кожен із вас, хто читає ці рядки, мав можливість сам в цьому переконатися якомога швидше – скориставшись безвізом із Південною Кореєю для цілей бізнесу чи подорожей”, – заявив міністр, оприлюднивши відео, на якому “генеральний комісар поліції та його заступники бажають Україні: вперед, до перемоги!”.

Аваков також нагадав, що Південна Корея є 11-ю економікою світу.

У дописі від 9 лютого Аваков писав: “У координації з міністром МЗС Павлом Клімкіним проводжу підготовку до завершальних переговорів по безвізу і взаємному визнанню водійських посвідчень з Південною Кореєю. На зустрічі з міністром внутрішніх справ Південною Кореї робимо свою роботу. Крок за кроком змицнюемо паспорт ??”! (орфографію збережено).

Згаданий допис із фото зустрічі Авакова та його південнокорейського колеги був позначений тегом “Пхьончхан”.

Як відомо, з 9 до 25 лютого 2018 року в південнокорейському Пхьончхані відбуваються зимові Олімпійські Ігри.

Колишній президент Грузії Міхеїл Саакашвілі, якого затримали в Києві і видворили в Польщу 12 лютого, заявляв, що цього разу його затримували “люди Авакова”, поки сам міністр поїхав на Олімпіаду до Південної Кореї.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна