Глава Пентагону пояснив, навіщо США ядерна зброя малої потужності

 

Сполученим Штатам Америки потрібна ядерна зброя малої потужності для ефективного стримування потенційних суперників. Про це заявив глава Пентагону Джеймс Меттіс.

“Ми вважаємо, що деякі країни можуть прорахуватися, особливо одна конкретна країна, припустивши, що якщо в ході звичайного бою вони застосують малопотужну ядерну зброю, то ми не відповімо на це застосуванням більш потужної ядерної зброї”, – сказав міністр оборони США на брифінгу в Білому домі 7 лютого.

За словами Меттіса, саме для запобігання такій ситуації США планують створити ядерну зброю меншої потужності.

“Це засіб стримування. Стримування динамічне, воно змінюється з року в рік, від десятиліття до десятиліття”, – заявив глава Пентагону.

Раніше ЗМІ повідомляли, що з нового “Огляду ядерної політики” США, проект якого був оприлюднений у січні, випливає, що влада та військове керівництво у Вашингтоні вважають: епоха ядерного суперництва наддержав повернулася. США ключовими своїми суперниками вважають Росію і Китай. Для протистояння їм Вашингтон готовий інвестувати в нові системи озброєнь. За задумом авторів стратегії, це має відбити в Росії ілюзії, що Москва може першою завдати ядерного удару по Європі.

Читайте також:
Командувач ядерних сил США відмовляється бити по КНДР
за першим наказом Трампа

Нова Стратегія національної безпеки США:
Росія – суперник, Україна і Грузія – перші жертви

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна