У Сирії збили російський літак, пілот убитий. ФОТО, ВІДЕО

 

Сирійські повстанці в суботу, 3 лютого, збили штурмовик Су-25 російських Військово-космічних сил.

Цю інформацію підтвердили польові джерела телеканалу Sky News Arabia. За їхніми даними, літак був збитий над північно-західною сирійською провінцією Ідліб за допомогою ПЗРК.

“Повстанці збили Су-25. Російський пілот спустився на парашуті, перш ніж потрапив в полон”, – повідомляли в Сирійському центрі моніторингу за дотриманням прав людини.

Однак група незалежних розслідувачів Conflict Intelligence Team (CIT) з посиланням на Вільну сирійську армію повідомляє, що пілот убитий.

Повстанці оприлюднили фото із загиблим:

Російське міністерство оборони поки не коментує ситуацію.

На базі ВКС РФ “Хмеймім” лише зазначили, що “було втрачено зв’язок” з Су-25 під час виконання завдання в провінції Ідліб.

Угруповання Вільної сирійської армії “Джейш ен-Наср” опублікувало відео падіння літака. На кадрах видно, що у штурмовика Су-25 горить правий двигун, після чого пілот катапультується.
В цей час оператор-повстанець кричить “Аллаху акбар” та згадує Росію.

Відео:

Як відомо, досі сирійські повстанці збивали лише гелікоптери армії РФ. А російський військовий літак Су-24 був збитий турецькими військовими 2015 року через порушення повітряного простору Туреччини.

Читайте також:
У мережі з’явилися докази результативного обстрілу авіабази РФ в Сирії:
загиблі, поранені, знищені літаки

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна