У мережі з’явилися докази результативного обстрілу авіабази РФ в Сирії: загиблі, поранені, знищені літаки

 

Внаслідок обстрілу російської авіабази “Хмеймім” у Сирії 31 грудня було поранено дев’ять військових РФ, щонайменше двоє – вбиті, знищено сім літаків.

У міністерстві оборони Росії підтверджували факт обстрілу бази повстанцями і загибель двох російських армійців, але заперечували знищення техніки.

Однак у мережі з’явилися фотографії пошкоджених літаків. Фото розмістив російський військовий журналіст Роман Сапоньков на своїй сторінці в соцмережі “Вконтакте”.

Зазначається, що внаслідок обстрілу було знищено чи пошкоджено чотири бомбардувальники Су-24, два винищувачі Су-35С, один транспортник Ан-72, а склад боєприпасів здетонував після влучання мінометного снаряда.

Також Сапоньков заявляє, що є дев’ять поранених військових ЗС РФ. “Частина [з них] тяжкі”, – зазначив кореспондент.

Як відомо, Роман Сапоньков – прокремлівський позасистемний журналіст із Санкт-Петербурга, який свого часу працював на боці бойовиків “ДНР/ЛНР”, а в останні роки працює в Сирії.

Нагадаємо, 11 грудня президент Володимир Путін заявив про виведення російських військ із Сирії, але в країні залишилися авіація й бази РФ та деякі інші підрозділи.

Читайте також:
Приблизну кількість втрат росіян із ПВК в Сирії розкрила випадкова довідка.
ДОКУМЕНТ

У Сирії розбився російський гелікоптер, двоє військових загинули

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна