У Сирії розбився російський гелікоптер, двоє військових загинули

 

У Сирії розбився російський бойовий вертоліт Мі-24, загинули два члени екіпажу.

Про це повідомила російська інформагенція “Інтерфакс” з посиланням на міноборони РФ.

Інцидент стався ще 31 грудня, але про нього стало відомо тільки зараз.

“При виконанні перельоту на аеродром Хама через технічну несправність зазнав аварії російський вертоліт Мі-24. При здійсненні жорсткої посадки в 15 км від аеродрому призначення обидва пілоти загинули”, – повідомили в МО РФ.

У відомстві зазначили, що вертоліт не обстрілювали. Крім пілотів, на борту також був борттехнік, якого з травмами евакуювали на аеродром Хмеймім.

Група Conflict Intelligence Team, яка відстежує російські втрати в Сирії, повідомила, що в результаті аварії вертольота загинули майор Артем Куліш і член екіпажу на прізвище Матвєєв.

Також повідомляється, що вертоліт розбився в підконтрольному опозиції районі на кордоні провінцій Хама і Хомс. Цей анклав відноситься до однієї із “зон деескалації”, встановлених в ході мирних переговорів в Астані.

Росія бере участь у військовій операції в Сирії з 2015 року. За цей час РФ втратила там щонайменше шість вертольотів і три літаки.

Нагадаємо, 11 грудня президент Володимир Путін заявив про виведення російських військ із Сирії, але в країні залишилися авіація й бази РФ та деякі інші підрозділи.

Читайте також:
Приблизну кількість втрат росіян із ПВК в Сирії розкрила випадкова довідка.
ДОКУМЕНТ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна