Путіну доповіли про виведення військ РФ із Сирії. Але бази й поліція лишаються

 

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу доповів президентові РФ Володимиру Путіну про виконання наказу вивести російські війська із Сирії.

“Ваш наказ про виведення угруповання російських військ із Сирійської Арабської республіки виконаний”, – заявив міністр 22 грудня на зустрічі Путіна з керівництвом Міноборони і командувачами військ військових округів і Північним флотом, передає ТАСС.

При цьому Шойгу сказав, що в Сирії залишаються три батальйони військової поліції, так званий “центр примирення сторін”, а також військові бази в Хмеймімі та Тартусі.

“Також за міжнародними договорами на постійній основі залишаються два наших (РФ) пункти базування – авіаційна група на аеродромі Хмеймім та матеріально-технічного забезпечення Військово-морського флоту в Тартусі”, – зазначив глава МО РФ.

Як повідомляла “Новинарня“, 11 грудня Путін прилетів на російську військову базу “Хмеймім” у Сирії і віддав наказ про виведення значної частини російського угруповання з цієї країни.
Відомо, що Москва не афішує присутність у Сирії приватних військових компаній, які керуються російським військовим командуванням.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна