Приблизну кількість втрат росіян із ПВК в Сирії розкрила випадкова довідка. ДОКУМЕНТ

 

За перші дев’ять місяців 2017 року в Сирії помер або був убитий щонайменше 131 російський громадянин.

Про це свідчить документ консульства Росії, з яким ознайомилося агентство Reuters.

До зазначеної кількості не входять військовослужбовці ЗС РФ, але вона включає російських найманців приватних військових компаній, які також беруть участь в операції на підтримку режиму Асада.

Оприлюднена консульська довідка може пролити світло на обсяги російських втрат у Сирії серед “приватних військових фахівців”, відправлення яких для участі у війні в Сирії Москва приховує.

Документ під назвою “довідка про смерть”, виданий 14 жовтня 2017 року, реєструє загибель 36-річного жителя Краснодарського краю Сергія Піддубного, яка сталася 28 вересня у місті Тіас провінції Хомс.

Смерть, як зазначено у довідці, настала від “обвуглювання тіла”.

На довідці Піддубного стоїть номер 131.

За прийнятою у російських установах процедурою, що описана в наказі міністерства юстиції РФ, нумерація таких документів у кожному з відомств, які реєструють смерті, починається з початку календарного року і ведеться послідовно, таким чином, що номер кожної довідки відповідає кількості померлих на момент реєстрованої смерті протягом поточного року.

Російський дипломат, який працював у консульстві за межами Сирії, підтвердив, що запис про смерть росіян у консульствах ведеться у відповідності з описаною процедурою.

Журналісти бачили ще дві довідки, в яких йшлося про загибель Дмитра Маркелова та Юрія Сокальського, котрі, як кажуть їхні рідні, теж були “приватними військовими фахівцями”.
Ці довідки мають числа 9 і 13 та були видані 3 лютого. Це означає, що того дня консульством РФ у Сирії було зареєстровано щонайменше п’ятеро померлих росіян. А також що станом на початок лютого в Сирії вкоротили віку вже 13 громадянам Росії.

Читайте також:
Неонацист Мільчаков, якому загрожує довічне в Україні,
тепер воює у ПВК “Вагнера” в Сирії

Серед 131 росіянина, померлого у Сирії в поточному році, немає військовослужбовців – це випливає зі слів співробітника російського консульства в Дамаску.
Він сказав Reuters телефоном, що оформленням загибелі військових консульство не займається, відмовившись говорити на цю тему більш детально.

Агенція не змогла встановити, скільки російських громадян у Сирії померли з природних причин, а скільки – загинули на війні.
Дипломат, що працював в одному з російських консульств, сказав, що 131 смерть за дев’ять місяців – незвично високий показник.

Російське міністерство оборони в 2017 році повідомляло лише про 16 випадків загибелі військових у Сирії.

Значно більші втрати могли б зашкодити президенту Володимиру Путіну за п’ять місяців до президентських виборів, в той час як Москва хоче представити операцію в Сирії як успішну миротворчу місію з мінімальними втратами, зазначає Reuters.

Читайте також:
У Сирії з початку року загинуло в чотири рази більше російських бійців,
ніж визнає РФ, – ЗМІ

Двічі окупант. У Сирії вбитий полковник Галицький
– командир “бойових бурятів” з Донбасу, українець і “герой Росії”

У Сирії вбитий російський генерал Асапов, який командував 1 АК “ДНР”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна