У Сирії з початку року загинуло в чотири рази більше російських бійців, ніж визнає РФ, – ЗМІ

 

У Сирії за 2017 рік загинуло щонайменше 40 російських військовослужбовців та найманців, попри офіційні заяви Росії про 10 загиблих.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на Reuters.

За даними міністерства оборони Росії, цього року в Сирії загинули десять російських військовослужбовців.

Проте Reuters вважає, що беручи до уваги повідомлення від сімей та друзів загиблих росіян і дані від місцевих чиновників, фактична кількість загиблих серед російських солдатів та найманців становить щонайменше 40 осіб.

Більшість смертей, про які повідомляє агенція Reuters, були підтверджені більш ніж однією людиною, включаючи тих, хто знав померлих, чи місцевих чиновників.

У дев’яти випадках інформагенція отримала підтвердження смертей, про які повідомлялося в місцевих медіа або соціальних медіа, від іншого джерела.

Повідомляється, що дані можуть бути занижені, оскільки командири заохочують сім’ї загиблих мовчати. Про це розповіли на умовах анонімності родичі та друзі кількох загиблих у Сирії росіян.

За даними Reuters, серед 40 загиблих 21 особа – це найманці, 17 осіб – солдати збройних сил РФ. Статус двох інших людей незрозумілий.

Reuters також зазначає, що офіційно в Росії не існує найманців, хоча на війні в Сирії їх задіяно чимало. Агенція наводить свідчення Артура Маробяна – товариша одного з таких найманців, 40-річного Олександра Промогайбо, який загинув у Сирії в квітні, але не вказаний серед жертв сирійської війни.

Як стверджує Маробян, Промогайбо, який як десантник елітного загону російських військ брав участь у воєнних діях у Чечні, найнявся воювати в Сирії за зарплату 360 тисяч рублів (близько 6 тисяч доларів) на місяць.

 

Читайте також:

У Держдумі РФ визнали, що витрати на війну в Сирії важливіші за медицину

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна