У московському госпіталі від отриманих у Сирії поранень помер полковник, який був разом з генералом Асаповим

 

У суботу, 30 вересня, в Московському військовому госпіталі ім. Бурденка помер командир 61-ї бригади морської піхоти Північного флоту Росії Валерій Федянін. За інформацією регіональних російських ЗМІ, він отримав смертельні поранення під час мінометного обстрілу в Сирії, внаслідок якого загинув колишній командувач “1 армійського корпусу ДНР”, генерал-лейтенант РФ Валерій Асапов.

На публікації регіональних сайтів, зокрема Мурманської області, звернула увагу дослідницька группа CIT (Conflict Intelligence Team).

Про те, що Федянін у момент обстрілу з боку терористичного угруповання “Ісламська держава” (ІДІЛ) 23 вересня перебував поряд із Асаповим, написав далекосхідний сайт Deita.ru. При цьому в публікації було спростоване повідомлення про його загибель.

Полковник Федянін докладає президенту РФ Володимиру Путіну під час параду на Красній площі 9 травня 2017 р. Скріншот з телеефіру

Нагадаємо, в офіційному повідомленні про загибель Асапова міністерство оборони РФ зазначало, що в результаті того самого обстрілу був поранений перекладач. Згодом з’явилася інформація про те, що разом із генералом загинув і полковник російської армії.

Про те, що Федянін був госпіталізований у московський шпиталь і там помер, повідомило з посиланням на його однополчан мурманське видання “БезФормата”.

За неофіційною інформацією, Федяніна поховають на Федеральному війьковому меморіальному цвинтарі в Митіщах 3 жовтня.

Полковник Валерій Федянін командував розрахунком морських піхотинців під час параду до Дня перемоги 9 травня на Красній площі в Москві.

Як писала “Новинарня“, 23 вересня в Сирії під час мінометного обстрілу з боку ІДІЛ був убитий генерал-лейтенант російської армії Валерій Асапов.

Як заявили в мінооборони РФ, “старший групи російських воєнних радників” Асапов перебував на командному пункті військ президента Сирії Башара Асада й допомагав сирійським командирам керувати уперацією зі звільнення Дейр ез-Зора.

У 2016 році Асапов тривалий час перебував на Донбасі, де командував так званим “1-м армійським корпусом”, який дислокується в Донецьку і комплектується з бойовиків “ДНР”, російських найманців та регулярних частин ЗС РФ.
За даними ГУР МОУ, на Донбасі Асапов використовував прізвище прикриття Примаков. Тоді він ще був у званні генерал-майора.

Читайте також:

Двічі окупант. У Сирії вбитий полковник Галицький – командир “бойових бурятів” з Донбасу, українець і “герой Росії”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна