Порошенко і глава МВФ у Давосі поговорили про втілення наступного траншу

 

Для України дуже важливо продовжувати співпрацю з МВФ у 2018 році – про це заявив президент Петро Порошенко в Давосі під час зустрічі з директором-розпорядником Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард.

“Оскільки це не лише довіра міжнародних фінансових організацій, пов’язаних з макрофінансовою допомогою від ЄС, співпрацею зі Світовим банком, а й довіра інвесторів”, – заявив Порошенко про співпрацю з МВФ за підсумками переговорів з пані Лагард 24 січня.

“Я дуже вдячний нашим партнерам з МВФ за дуже потужний сигнал на підтримку України”, – зазначив глава держави, якого цитує прес-служба АП.

Петро Порошенко також подякував Крістін Лагард за “дуже ефективну співпрацю протягом минулого року”.

“Я дуже задоволений останнім півріччям, коли ми запровадили багато реформ. І сьогодні ми домовились продовжити ефективну співпрацю в різних сферах та виконати все, про що ми домовились сьогодні і в минулому. Я дякую за дуже сильну та ефективну співпрацю”, – заявив президент України.

У свою чергу директор-розпорядник МВФ відзначила: “Я дуже задоволена продуктивними переговорами з президентом Порошенком та членами його команди”.  Вона підкреслила, що це дійсно дало можливість оцінити всі заходи, які вже були вжиті.

Як передає прес-служба Банкової, Крістін Лагард сказала: “Сподіваюсь, що й інші заходи, імплементацію та планування яких ми обговорювали, і над якими ми продовжимо працювати разом, приведуть нас до завершення розгляду, який ще триває”.

“Я особливо ціную майбутнє призначення незалежного та постійного керівника НБУ, оскільки це дуже необхідно”,- підкреслила директор-розпорядник МВФ, відповідно до повідомлення з АП.

ОНОВЛЕНО. У свою чергу, прес-служба МВФ зазначила, що Крістін Лагард закликала Україну скористатися нинішнім сприятливим зовнішнім середовищем для прискорення реформ, а зустріч із Порошенком вона назвала хорошою і конструктивною.

“Ми провели хорошу і конструктивну зустріч з президентом Порошенком та його командою, під час якої обговорили останні економічні події та перспективи для України, а також впровадження заходів, які могли б створити передумови для завершення поточного перегляду програми МВФ”, – зазначила глава МВФ.

Лагард запевнпила, що Фонд разом з іншими міжнародними партнерами готовий і надалі підтримувати Україну у її зусиллях щодо проведення реформ.

“Я також наголосила, що Україна повинна скористатися нинішнім сприятливим зовнішнім середовищем для прискорення реформ та переходу до більш стійкого зростання, необхідного для сталого покращення рівня життя людей”, – підкреслила глава МВФ.

Крім цього, Лагард повідомила, що привітала факт подання кандидатури на посаду очільника Національного банку України.

Читайте також:
Порошенко в Давосі: на зустрічі з прем’єром Ізраїлю
нагадав про голодомор і голокост

Борг України перед МВФ становить понад $12 млрд., – Нацбанк

Нагадаємо, МВФ у березні 2015 року схвалив чотирирічну програму кредитування економіки України EFF в розмірі 17,5 млрд. доларів. У рамках цієї програми Україна вже отримала від Фонду чотири кредитних транші на загальну суму 8,7 млрд. доларів.
Для отримання наступного траншу МВФ висуває певні умови.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна