Борг України перед МВФ становить понад $12 млрд., – Нацбанк

 

Загальний борг України перед Міжнародним валютним фондом становить 12,1 млрд. доларів.

Про це на брифінгу 22 січня заявив заступник голови Нацбанку України Олег Чурій.

“На сьогодні є зобов’язання Національного банку перед Міжнародним валютним фондом у сумі 7,2 млрд. доларів, є також зобов’язання Міністерства фінансів перед Міжнародним валютним фондом у сумі 4,9 млрд. доларів. Тобто загалом зобов’язання перед МВФ 12,1 млрд. доларів”, – сказав Чурій, якого цитує УНІАН.

Заступник голови НБУ зазначив, що на сьогодні активи НБУ, які входять до валових резервів, становлять 18,8 млрд. долпрів.
При цьому загальна сума зобов’язань НБУ становить 9,1 млрд. доларів.

Міжнародні зобов’язання НБУ складаються з кредитів МВФ і зобов’язань перед іншими кредиторами, зокрема Державною казначейською службою та центробанком Швейцарії.

За словами Чурія, таким чином, валютна позиція або власні кошти НБУ в іноземній валюті становлять 9,7 млрд. доларів.

Нагадаємо, МВФ у березні 2015 року схвалив чотирирічну програму кредитування економіки України EFF в розмірі 17,5 млрд. доларів. У рамках цієї програми Україна вже отримала від Фонду чотири кредитних транші на загальну суму 8,7 млрд. доларів.
Для отримання наступного траншу МВФ висуває певні умови.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна