В МВФ назвали умови для надання Україні чергового траншу

 

Для отримання чергового траншу МВФ українська влада має прийняти закони про приватизацію, антикорупційний суд та врегулювати газове питання.

Про це повідомив представник МВФ в Україні Йоста Люнгман, передає агенція “Українські новини”.

“Умовами для четвертого перегляду програми є прийняття закону про приватизацію, що забезпечить прозорий продаж держактивів, також вимогою була вже прийнята пенсійна реформа. Ми зараз оцінюємо, наскільки вона відповідає пенсійній системі. Необхідне також створення антикорупційного суду й урегулювання питання із цінами на газ – та постанова (№187), яку було прийнято в лютому урядом”, – розповів Люнгман.

За його словами, також Україні необхідно прийняти земельну реформу.

“Ми не відмовилися від цієї реформи. Ми вирішили її відкласти на 2018 рік для того, щоб дати час для її комплексної розробки й знаходження консенсусу в суспільстві”, – додав представник МВФ.

Йоста Люнгман нагадав, що Україна вже виконала програму на 2/3, було отримано кредитів на суму 12,5 млрд. доларів.

Серед найважливіших уже проведених реформ в Україні він назвав реформу банківського сектору, введення нефіксованого курсу, таргетування інфляції, створення НАБУ та реформу енергетичного сектору.

Нагадаємо, попередній – четвертий – транш МВФ Україна отримала у квітні 2017 року.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна