Вперше з початку “різдвяного” перемир’я бойовики застосували артилерію

 

У суботу, 13 січня, вперше за час так званого “різдвяного” перемир’я бойовики застосували артилерію.
Про це йдеться у денному звіті прес-центру штабу АТО.

“На Приазов’ї майже годину тривав ворожий обстріл з гранатометів, 120-мм мінометів та артилерійських систем калібру 122-мм по укріпленнях сил АТО на підступах до Водяного. Тут загарбники випустили понад два десятки боєприпасів. У цьому ж районі, довкола Павлополя, незаконні збройні формування вели вогонь з важких мінометів”, – ідеться у зведенні.

На інших ділянках Донецького напрямку агресор вдався до обстрілів наших позицій зі 120-мм мінометів і гранатометів неподалік шахти “Бутівка”, а зі стрілецької зброї та 82-мм мінометів – біля Кам’янки. Також із гранатометів різних видів і стрілецької зброї ворог порушував перемир’я поблизу Верхньоторецького.

На Луганському напрямку під обстрілом противника опинилися наші позиції поблизу Новолуганського, де, крім стрілецької зброї, бойовики вели вогонь із 82-мм мінометів.

Загалом від початку доби, станом на 18:00, уздовж лінії розмежування сторін зафіксовано шість обстрілів укріплень Збройних сил України. В одному випадку українські воїни давали ворогу адекватну відповідь.

Нагадаємо, так зване “різдвяне” перемир’я, про яке домовилися на ТКГ в Мінську, почалося 23 грудня. Однак жодного дня не обійшлося без обстрілів з боку ОРДЛО.

Читайте також:
Доба АТО 12 січня: поранені біля Троїцького й Катеринівки,
п’ять обстрілів у відповідь

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна