Доба АТО: поранені біля Троїцького й Катеринівки, п’ять обстрілів у відповідь

 

За минулу добу, 12 січня, внаслідок бойових дій жоден український військовий не загинув, двоє – отримали поранення. “Це сталося внаслідок прицільних обстрілів в районі Троїцького та Катеринівки”, – повідомив речник Міністерства оборони з питань АТО Дмитро Гуцуляк на брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

За його словами, минулої доби бойовики десять разів відкривали прицільний вогонь в бік сил АТО – зокрема з 120-мм та 82-мм мінометів, випустивши при цьому близько 40 мін.

Українські військові п’ять разів відкривали вогонь у відповідь “зі зброї, не забороненої Мінськими домовленостями”, розповів полковник Гуцуляк.

На Луганському напрямку вчора бойовики сім разів порушили режим тиші. Починаючи з 20-ї години, НЗФ обстрілювали позиції українських військових поблизу Троїцького зі 120-мм мінометів, озброєння БМП, спареної зенітної установки ЗУ-23-2 та гранатометів. При цьому бойовики випустили дев’ять 120-мм мін.
Окрім цього, бойовики прицільно відкривали вогонь з 82-мм мінометів в бік сил АТО в районі Луганського, випустивши сім мін.
“НЗФ обстріляли з великокаліберних кулеметів, гранатометів різних систем та стрілецької зброї позиції українських військових поблизу Катеринівки, Луганського, Троїцького та Станиці Луганської”, – зазначив полковник Гуцуляк.

На Донецькому напрямку бойовики тричі порушили перемир’я. Вчора, з самого ранку, НЗФ протягом години прицільно обстрілювали позиції сил АТО поблизу Водяного, випустивши 15 мін 120-мм калібру. Ввечері бойовики відкрили прицільний вогонь зі 120-мм мінометів поблизу Широкино. Неподалік Авдіївки незаконні збройні формування прицільно обстріляли позиції сил АТО з гранатометів різних систем, кулеметів та іншої стрілецької зброї.
Українські військові відкрили вогонь у відповідь з гранатометів та стрілецької зброї.

Читайте також:
У Росію прийшов замінований поїзд із “ДНР”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна