Рецидивістка з Femen: киянку Діаш арештували в Чехії за напад на президента. ВІДЕО

 

Українська активістка руху Femen Анжеліна Діаш, яка напала на президента Чехії Мілоша Земана на виборчій дільниці, затримана поліцією на 48 годин.
Про це повідомляє телеканал Česká televize.

Жінці оголосили підозру у скоєнні злочину за статтею “хуліганство”, найближчим часом вона має постати перед судом.

Фото: Reuters

Напередодні українська мулатка з Femen оголила торс та накинулася на чинного президента країни Мілоша Земана, коли той за присутності численних теле- і фотокамер прийшов проголосувати на одну з виборчих дільниць у Празі.

Коли фізично слабкий президент із костуром підійшов до столу, щоб отримати бюлетень, Анжеліна Діаш скинула сорочку і підбігла до нього, вигукуючи “Земан – путінська повія!” Ті самі слова були написані в неї на оголеному торсі.

Як з’ясувалося, Анжеліна Діаш де Кінташ, щоб потрапити на дільницю, надала посвідчення журналіста сайту “Українська правда”. Про це стало відомо з листа чеської поліції на адресу “УП”.


“Українська правда” заявляє, що ця особа не працює і ніколи не працювала в редакції, прес-карта – підроблена, і редакційні посвідчення “УП” взагалі виглядають інакше.

Як інформувала “Новинарня“, 21 липня 2017 року Анжеліна Діаш була затримана за акцію в адміністрації президента в Києві під час прес-конференції Петра Порошенка і його білоруського колеги Олександра Лукашенка. Тоді Діаш під час виступу Лукашенка оголила груди і стала бігати перед камерами, вигукуючи “Живе Білорусь!” і “Стоп диктатура!” Охоронці вивели її із залу.
Як з’ясувалося, Діаш тоді надала фальшиве посвідчення журналіста видання “Деловая столица”.

Діаш було затримано за звинуваченням у хуліганстві, їй інкримінували ч. 3 ст. 296 ККУ (хуліганство із вчиненням опору). “Феменка” провела ніч в ізоляторі тимчасового тримання та відмовилась від послуг державного адвоката. Рішенням суду Діаш зобов’язали здати закордонний паспорт та обрали запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.

У вересні 2017 року Діаш була затримана в Харкові на стадіоні перед футбольним матчем Україна-Туреччина, коли вибігла на поле з написом на грудях “Ердоган вбивця”.

Читайте також:
У Чехії стартували вибори президента. Фаворит – старий проросійський Земан

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна