Українські артисти, які виступають в РФ, мають бути марковані і платити військовий збір, – Кириленко

 

Віце-прем’єр-міністр В’ячеслав Кириленко пропонує запровадити публічний реєстр українських артистів та діячів культури, які гастролюють у країні-агресорі – Росії, та зобов’язати їх платити військовий збір.

Як передає “Новинарня“, в коментарі каналу “112” Кириленко зазначив, що виступи українців у РФ, як і звичайний виїзд громадян на заробітки, заборонити не можна. Однак, на його думку, можна ввести певні правила для гастролерів, які відрізняються від “прибиральниць” тим, що впливають на інформаційний простір та суспільні настрої в Україні.

“Їдеш у РФ на гастролі – по-перше, повідомляєш, по-друге, потрапляєш у спецреєстр. По-третє, на телебаченні під час виступу чи кліпу напис: «Цей артист гастролює у країні-агресорі». По-четверте, в Україні сплачуєш додатковий військовий збір”, – акцентував віце-прем’єр у “Твіттері”.

Нагадаємо, 11 січня Нацрада з питань телебачення та радіомовлення закликала Верховну Раду ввести штрафні санкції або кримінальну відповідальність за гастролі українських артистів у РФ.

Читайте також:
В Одесі під тиском активістів скасували ще один концерт Лободи

Ані Лорак таємно виступила в Києві і розплакалася
після довгої “політичної” розлуки. ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна