Справа “православних тітушок” у Запоріжжі: в “Радомирі” знайшли зброю і набої. ВІДЕО

 

Співробітники СБУ в рамках кримінального провадження провели в Запоріжжі санкціоновані обшуки у представників проросійської громадської організації “Союз православний Радомир”, виявивши незаконну вогнепальну зброю.

Як повідомив прес-центр Служби безпеки 12 січня, обшуки відбулися напередодні.

“Оперативники спецслужби вилучили незареєстровану автоматичну вогнепальну і холодну зброю, значну кількість набоїв, медалі «патріот Росії», проросійську символіку вказаної організації, роздруківки з текстами антиукраїнського змісту”, – йдеться в повідомленні.

Спецслужба також підтвердила заяви проукраїнських активістів про те, що представники “Радомира” були в Запоріжжі так званими “православними тітушками”.

“Попередньо встановлено і задокументовано, що ГО «Радомир» надавала так звані “охоронні послуги” Запорізькій єпархії Української православної церкви [Московського патріархату]. Окремі представники останньої порушують рівноправність громадян, чим створюють передумови для міжетнічних та міжконфесійних конфліктів. Вони також виправдовують агресивні дії РФ по відношенню до України”, – заявили в СБУ, додавши, що слідчі дії з цього приводу тривають.

Читайте також:
Ляльки, каністри, війна. Церковний інцидент у Запоріжжі
загрожує перерости у велике політичне протистояння з УПЦ МП

Протести націоналістів біля Печерської лаври:
“С14” має намір продовжувати тиск на УПЦ МП

Як повідомляла “Новинарня“, на початку року священик УПЦ Московського патріархату Євген Молчанов в Запоріжжі відмовився відспівувати загиблу дитину через те, що хлопчик був хрещений у церкві Київського патріархату. Батьки намагалися знайти допомогу у найближчому храмі УПЦ МП Іонна Кронштадтського, але там перед ними зачинили двері. Дії підлеглого підтримав запорізький митрополит Лука (Коваленко), виходець із Донеччини.

Такі події спричинили всеукраїнський флешмоб “Принеси ляльку” – обурені проросійською політикою священиків УПЦ Московського патріархату люди почали приносити дитячі іграшки під стіни храмів.

У Запоріжжі через такий протест охоронець одного з храмів викликав “православних тітушок” із “бойового крила” єпархії МП – організації “Радомір”; вони побили двох учасників флешмобу, зокрема учасника АТО.
Обурені запоріжці влаштували стихійну акцію протесту біля церкви.

Як повідомила прокуратура, 11 січня до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 161 КК України (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками), стосовно дій окремих представників Запорізької єпархії Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП), ГО “Союз православний «Радомир»” та іншими невстановленими особами.
Розслідування у цього кримінальному провадженні доручено слідчому відділу  Управління Служби безпеки України в Запорізькій області.

Читайте також:
Демарш у Запоріжжі: священик заявив про розрив з УПЦ МП
через її проросійську позицію

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна