Доба АТО: знову втрати, мінометний і снайперський вогонь, провокації на КПВВ

 

Минулої доби, 21 грудня, російсько-терористичні війська 16 разів порушили режим тиші.
У результаті ворожих обстрілів один військовослужбовець сил АТО загинув, ще двох – було поранено, повідомляє прес-центр штабу операції.

На Луганському напрямку з гранатометів різних видів та великокаліберних кулеметів обстрілював позиції сил АТО поблизу смт Луганське. Біля Кримського бойовики ввечері відкривали вогонь з мінометів різних калібрів. З гранатометів і великокаліберних кулеметів загарбники порушували перемир’я на підступах до Світлодарська.

На Донецькому напрямку із мінометів різних калібрів і кулеметів ворог вів вогонь у районі Новоселівки Другої та Пісків, а міномети 82-го калібру та озброєння БМП застосував по оборонцях Гнутового і Водяного.
На інших ділянках нашої оборони неспокійно у передмісті Авдіївки та поблизу Кам’янки, де ворог неодноразово вів вогонь по українських укріпленнях із мінометів та піхотного озброєння.

Також, як заявляє українська сторона СЦКК, НЗФ ОРЛО продовжують використовувати снайперську зброю. Близько 15-ї години в четвер зафіксовано ведення снайперського вогню по позиціях підрозділів ЗС України біля околиць населеного пункту Кримське (Луганська область).
Снайперський вогонь бойовиками “ЛНР” вівся з населеного пункту Сокільники одночасно із провокативними обстрілами з крупнокаліберної стрілецької зброї та АГС.

Також українська сторона Спільного центру контролю і координації інформує про систематичні провокації з боку НЗФ ОРДО на контрольних пунктах в’їзду-виїзду, що перебувають на лінії розмежування сторін.
“Так, 21 грудня 2017 року персонал КПВВ «Новотроїцьке» та КПВВ «Мар’їнка» на території, підконтрольній уряду України, були змушені вкотре продовжити свою роботу для оформлення дозволів переміщення громадян і транспортних засобів більше ніж на 1 годину та на 30 хвилин відповідно.
Це відбувається у зв’язку із тим, що представники ОРДО навмисно затримують оформлення та пропуск автомобільного транспорту та цивільного населення до «сірої зони» безпосередньо перед завершенням роботи КПВВ, які знаходяться на території підконтрольній Уряду України.
Так на КПВВ «Новотроїцьке», після завершення робочого часу, у «сірій зоні» опинилось 100 автомобілів, а на КПВВ «Мар’їнка» – 90 автомобілів.
Українська сторона СЦКК засуджує такі дії НЗФ ОРДО та підкреслює, що внаслідок порушення режиму пропуску на КПВВ з боку НЗФ ОРДО і створюється смертельна небезпека для мирних громадян України”, – сказано в повідомленні.

Нагадаємо, безпекова група ТКГ в Мінську домовилася про “різдвяне перемир’я” з початку доби 23 грудня.

Читайте також:
На Світлодарській дузі підірвалися на розтяжці троє військових ЗСУ

Росія назвала умови повернення в СЦКК

Десантник Андрій Борисенко загинув біля Кам’янки.
20-та жертва сил АТО у грудні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна