Представники Червоного Хреста можуть зустрітися з українськими заручниками в ОРДЛО, – Геращенко

 

Перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко сподівається, що представники Міжнародного комітету Червоного Хреста проведуть зустріч і поспілкуються з українськими заручниками в ОРДЛО.

На цьому вона наголосила під час брифінгу у парламенті, присвяченого представленню Посібника з міжнародного гуманітарного права для парламентаріїв, повідомляє “Укрінформ“.

“Привідкрию трошечки питання, що в цьому (в роботі зі звільнення українських заручників. – Н) допомагає нам Міжнародний комітет Червоного Хреста, який, згідно з нашими попередніми домовленостями з усіма тими, хто буде переміщений на окупованих територіях… проведе відповідні бесіди. Так само ми сподіваємося, щоексперти і представники Червоного Хреста зможуть поспілкуватися з тими нашими героями, яких вдасться звільнити до новорічних і різдвяних свят, над чим ми зараз працюємо”, – зазначила Геращенко.

При цьому вона вважає неприпустимим те, що попри всі зусилля і української сторони і МКЧХ протягом трьох років не було жодного допуску представників Червоного Хреста до українських заручників, яких утримують на окупованих територіях Донбасу.

“Кілька разів вдалося передати посилки, але тільки директорам цих тюрем, пенітенціарних установ, але не було жодної можливості поспілкуватися із заручниками”, – наголосила Геращенко.

Читайте також:

Додаткові вимоги ОРДЛО ставлять під загрозу обмін полоненими, – Геращенко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна