Слідком Росії знову взявся порушувати кримінальні справи проти ЗСУ

 

Слідчий комітет Росії порушив три кримінальних справи про нібито обстріли українськими військовими міст на території ОРДЛО.

Про це йдеться на сайті СК.

Російські слідчі стверджують, що в період з 12 по 14 грудня Збройні сили і Національна гвардія України “здійснили прицільний артилерійський обстріл з важких видів озброєння, що мають високі вражаючі властивості, об’єктів цивільної інфраструктури, які не є військовими цілями” в окупованих містах Докучаєвськ (Донецька область) та Первомайськ (Луганська область), і в результаті цих обстрілів п’ять мирних жителів отримали поранення, пошкоджені житлові будинки та об’єкти цивільної інфраструктури.

“Українські військові діяли за мотивами політичної та ідеологічної ненависті і ворожнечі, пов’язаної з відмовою населення південного сходу України визнати легітимність діючої влади і бажанням створити відокремлені адміністративно-територіальні утворення на Україні”, – заявляє СК РФ.

“Ще три” кримінальні справи порушені за статтею “застосування заборонених засобів і методів ведення війни”. В рамках справ буцімто “проводяться слідчі дії та оперативно-розшукові заходи, спрямовані на встановлення всіх обставин цих злочинів і посадових осіб з числа українських силовиків, причетних до них”.

Слідчий комітет заявляє, що, відповідно до статті 12 Кримінального кодексу Росії, іноземні громадяни, які вчинили злочин поза межами Росії, підлягають кримінальній відповідальності за російським законодавством, якщо злочин спрямований проти інтересів Російської Федерації (…) або такі громадяни ну були засуджені в іноземній державі.

Слідком Росії вже не вперше порушує кримінальні справи проти військових ЗСУ та НГУ за їх дії на території України.

Водночас СК РФ не порушив жодної справи щодо обстрілів бойовиками ОРДЛО населених пунктів на підконтрольній українській владі території.

Читайте також:
Слідком РФ порушив понад сто справ проти українських військових

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна