Банкова показала лист Саакашвілі Порошенку про “багато помилок”. Той прокоментував

 

У листі до президента Петра Порошенка Михеїл Саакашвілі зізнався, що допускає багато політичних помилок.
Про це повідомив прес-секретар глави держави Святослав Цеголко, який оприлюднив зображення послання Саакашвілі на своїй сторінці у “Фейсбуці”.

Як видно, в листі лідер “Руху нових сил” заявив, що не має агресивних намірів і не є агентом ФСБ. Саакашвілі висловився за деескалацію ситуації, пообіцяв не вдаватися до подальшої дестабілізації і запропонував переговори “з уповноваженим представником”.

“Натомість, як свідчить штурм Міжнародного центру культури і мистецтв на Алеї Героїв Небесної Сотні, свого слова пан Саакашвілі не дотримався”, – зазначив Цеголко в дописі.

Також прес-секретар Порошенка пояснив, чому було прийнято рішення опублікувати листа Саакашвілі.
“З огляду на численні запити журналістів, а також на коментарі самого Саакашвілі, в яких він маніпулює змістом цього листа, прийнято рішення його оприлюднити”, – написав речник.

Нагадаємо, першим про існування листа Саакашвілі, який щойно вийшов з СІЗО, до Порошенка повідомив екс-міністр оборони Анатолій Гриценко. Він пояснив це послання тим, що Саакашвілі “дуже важко”.

На недільному мітинг Михеїл Саакашвілі підтвердив пропозицію переговорів, звернену до президента Порошенка, але заявив, що “ми готові домовлятися тільки про одне – про відставку, про відхід від влади та про повернення награбованого”.

Надвечір 19 грудня прес-служба Саакашвілі підтвердила справжність листа, який опублікував прес-секретар президента.

“Це лист відповідального політика, який буде розкачувати будку олігархів, але ніколи Україну. Те, що Банкова опублікувала цей лист – це слабка позиція”, – вважають представники Саакашвілі, яких цитує “Українська правда”.

За твердженнями прес-служби політика, завдяки публікації листа хотіли дискредитувати лідера “РНС”.

“Вони намагалися дискредитувати Михеїла Саакашвілі за допомогою “витоків” інформації начебто він просив пробачення й обіцяв зняти намети біля ВР і припинити марші. Так от це все брехня”, – наголосили у прес-службі політика-апатрида.

Як відомо, наразі Саакашвілі не анонсує мітинг наступної неділі, хоча в попередні три тижні такі “Марші за імпічмент” проходили.

Читайте також:
“А я вам кажу заткніться!” Саакашвілі відмовився давати свідчення в прокуратурі

Саакашвілі заявляє, що не кликав на штурм Жовтневого палацу

Саакашвілі оголосив про готовність очолити уряд

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна