26-те вручення орденів “Народний герой України”: і “Правому сектору”, і “Тризуб денталу”. СПИСОК

 

В Івано-Франківську в суботу, 16 грудня, відбулася 26-та церемонія нагородження недержавним орденом “Народний герой України”.

Акція відбулася в обласній філармонії, передає “Новинарня” з посиланням на Firtka.if.ua.

Серед 12 нагороджених бійців АТО і волонтерів троє отримали нагороду посмертно, яку вручили рідним загиблих воїнів. Це Леонід Дергач “Академік”, командир роти 3-го батальйону 72-ї бригади;  Володимир Цірик “Оса”, командир 9-ї роти 93-ї бригади; Степан Стефурак, боєць 5-го батальйону Добровольчого українського корпусу “Правий сектор”.

Також особисто отримали нагороди “Народний Герой України” Володимир Галаган “Душман”, 8-й батальйон “Аратта” Української добровольчої армії; Дмитро “Ганс”, 1-ша штурмова рота ДУК ПС; Олександр Борисов, командир відділення 40-го окремого мотопіхотного батальйону 17-ї танкової бригади; Віктор Андріанов, командир відділення 40-го окремого мотопіхотного батальйону 17-ї танкової бригади; Олена Ігорівна “Київ”, помічник командира батальйону з артилерії 72-ї бригади; Олександр Колодяжний, старший сержант 74-го окремого розвідувального батальйону; Сергій Федосенко, командир 8-ї танкової роти 17-ї танкової бригади; Іван Шостак “Доберман”, старший водій 3-го батальйону 80-ї десантної бригади; громадське об’єднання “Тризуб Дентал”.

Читайте також:
25-та церемонія нагородження орденами “Народний герой України”
пройшла в Запоріжжі. СПИСОК

Нагадаємо, що орден “Народний герой України» започатковано волонтерами в червні 2015  року. За цей час недержавної відзнаки удостоєно понад 340 осіб.
Нагорода вручається громадянам України, а також громадянам іноземних держав за видатні заслуги в обороні незалежності України і волонтерській допомозі Збройним силам України.
Орден у вигляді тризуба виготовлений зі срібла 925-ї проби у двох варіантах – червоно-чорна стрічка на колодці – для воїнів, жовто-блакитна стрічка – для волонтерів та медиків.
Срібло для виготовлення цього ордена подарували громадяни 16 країн світу, в тому числі з України, а також окупованих територій Донбасу.

Читайте також:
Кавалери ордену “Народний герой України” створили ГО,
щоб визначати наступних

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна