МЗС Польщі прокоментувало підрив туристичного автобуса біля Львова

 

МЗС Польщі назвало “черговим антипольським інцидентом” вибух біля польського автобуса з туристами поблизу Львова.

Про це йдеться у заяві відомства.

“Міністерство закордонних справ Республіки Польща підтверджує, що в ніч з 9 на 10 грудня цього року у Львові пошкоджено польський автобус внаслідок підриву вибухівки, і із занепокоєнням відзначає черговий антипольський інцидент на території України”, – заявили у міністерстві.

Повідомляється, що цим автобусом подорожувало 23 польських громадянина, серед яких були представники місцевих органів влади.
Автобус було пошкоджено на стоянці поруч з готелем. Під час вибуху в ньому нікого не було, ніхто не постраждав.

“Влада України вивчає обставини інциденту; місцеві органи поліції та прокуратури розслідують подію. Організатор поїздки вжив заходів для повернення учасників поїздки до країни. Вони повертаються до Польщі у компанії консула у Львові”, – зазначили у польському МЗС.

Як повідомляла “Новинарня“, в Міністерстві закордонних справ України вважають підрив автобуса провокацією до приїзду в Україну президента Польщі Анджея Дуди, який прибуде 13 грудня.
Окрім проведення переговорів, в ході візиту до України Дуда вшанує пам’ять убитих НКВС поляків, похованих на кладовищі жертв тоталітаризму в Харкові.

Останнім часом між Польщею та Україною загостилися відносини на історичному ґрунті.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна