Екс-начальник УМВС Луганщини, на квартирі якого затримали Саакашвілі, боїться за своє життя. ВІДЕО

 

Колишній командир батальйону “Київщина” і начальник поліції Луганської області, пенсіонер МВС Юрій Покиньборода, у квартирі якого затримали Михеїла Саакашвілі, заявляє, що його можуть ліквідувати.
Про це він написав зранку 9 грудня на своїй сторінці у “Фейсбуці”.

За словами чоловіка, його хочуть підставити і зробити винним у затриманні Саакашвілі, тому самого Покиньбороду й не заарештували. Таким чином, каже Покиньборода, силовики відводять увагу від реальних агентів спецслужб в оточення “Міші”.

“Знаючи мене, що я буду шукати зрадника, можуть ліквідувати. Я б краще зараз почував себе в СІЗО”, – написав Покиньборода, який є прибічником Саакашвілі та “Руху “Визволення”.

У своєму відеозверненні Юрій Покиньборода заявив, що не “підставляв” Саакашвілі.

Він зазначив, що буде проводити власне розслідування, щоб дізнатися, хто його “підставив”.

При цьому екс-поліцейський заявив, що затримання Саакашвілі було очікуваним, адже очевидно, що проти них працюють спецслужби, зокрема й Росії.

Волонтер Родіон Шовкошитний так само каже, що Покиньбороду хочуть зробити крайнім у затриманні Саакашвілі і зараз пішло цькування ветерана МВС.

За словами колишнього члена зведеної групи по боротьбі з контрабандою на Донбасі, “ця маячня навіть статусу брехні не заслуговує”.

“Покиньборода – доброволець 14-го року і порядний мент на пенсії… В чому він точно не брав участі, так це в “спецоперації” МВС щодо арешту Михеїла Саакашвілі”, – написав волонтер.

Як повідомляла “Новинарня“, 5 грудня Генпрокуратура оголосила Саакашвілі в розшук. Йому інкримінують сприяння учасникам злочинних організацій та приховування їхньої злочинної діяльності. Ідеться про ймовірне фінансування протестних акцій олігархом-втікачем Сергієм Курченком. Аудіо- й відеозаписи цих контактів оприлюднив генпрокурор Юрій Луценко.
Суд у Києві арештував соратника Саакашвілі Северіона Дангадзе, якого прокуратура називає посередником в операціях із незаконного фінансування антидержавних виступів.

Вранці 5 грудня в будинку на вулиці Костьольній у квартирі, де мешкає лідер “Руху нових сил” Михеїл Саакашвілі, силовики провели обшуки. Пізніше Саакашвілі затримали й посадили в автомобіль, проте близько тисячі прибічників політика заблокували проїзд цього авто. Між правоохоронцями та активістами виникли сутички. Через деякий час, після протистояння активісти розбили вікна, зламали двері в мікроавтобусі і звільнили Саакашвілі. Політик і його прихильники прийшли на площу до Верховної Ради, там відбувся мітинг. Саакашвілі оголосив, що надалі перебуватиме в наметовому таборі біля ВР.

6 грудня кілька десятків поліціянтів намагалися потрапити в табір, але атака була відбита протестувальниками.
У прокуратурі повідомили, що “бойовики” Саакашвілі захопили приміщення в готелі “Київ”, щоб Саакашвілі міг там відпочити.

Увечері 8 грудня Михеїла Саакашвілі затримали на Відрадному у квартирі його сподвижника Юрія Покиньбороди, колишнього начальника ГУ МВС України в Луганській області, учасника АТО (був командиром батальйону МВС “Київщина”).

Читайте також:
Прокуратура проситиме для Саакашвілі домашній арешт. Він голодує в СІЗО СБУ

Російські пранкери ще раз розіграли Порошенка, тепер щодо Саакашвілі. АУДІО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна