Доба АТО: ворог масовано застосовує важку артилерію, б’є по селищах. Троє військових поранені

 

За минулу добу, 2 грудня, внаслідок бойових дій на Сході один український військовослужбовець отримав поранення біля Золотого, ще двоє – бойові травми на підступах до Опитного та Луганського.
Про це повідомив речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник на  брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

За його словами, крім обстрілів позицій ЗСУ, минулої доби незаконні збройні формування відкривали вогонь із мінометів, гранатометів та стрілецької зброї по житлових районах Водяного, Авдіївки та Верхньоторецького.
Внаслідок обстрілу Верхньоторецького 31-річна мешканка отримала поранення. 

Загалом 2 грудня українські військові зафіксували 30 обстрілів з боку бойовиків, 29 з яких були прицільними.
12 разів сили АТО відкривали вогонь у відповідь.

Бойовики продовжують відкривати вогонь в бік сил АТО, застосовуючи міномети та артилерійські системи, заявив полковник Мотузяник.

“Лише за добу ворог випустив двадцять 152-міліметрових і сімнадцять 122-міліметрових артилерійських снарядів, 123 міни зі 120-мм мінометів та 62 – із 82-мм”, – зазначив речник МОУ.

На Луганському напрямку вчора сталося 18 випадків порушення режиму тиші, 17 обстрілів були прицільними.
“Найпотужніший вогневий вплив російсько-окупаційні війська здійснювали на Світлодарській дузі. Саме тут вони випустили два десятки снарядів із артилерії калібру 152-мм поблизу Новолуганського. Обстріл тривав більше двох годин”, – розповів полковник Мотузяник.
Окрім цього, НЗФ відкривали вогонь з мінометів різних калібрів, гранатометів та стрілецької зброї по позиціям захисників Луганського, Троїцького, Новоолександрівки, Золотого, Попасної та Новотошківського.

Шість разів українські військові відкривали вогонь у відповідь.

На Донецькому напрямку минулої доби українські військові зафіксували 12 обстрілів зі сторони бойовиків.
“Вогонь незаконні збройні формування щоразу відкривали щільний та прицільний, особливої напруги ситуація набула у Приазов’ї. Зокрема, вранці та протягом усього вечора поблизу Водяного і Широкиного противник вів інтенсивні обстріли із застосуванням 122-мм артилерії та мінометів. Також мінометні боєприпаси 120-го калібру вибухали на позиціях, які утримують Збройні сили України неподалік Талаківки. Окрім цього, практично весь спектр стрілецького озброєння бойовики застосували по силам АТО на підступах до Павлополя і Гнутового”, – додав Мотузяник.

Біля Опитного та Авдіївки НЗФ “ДНР” застосували ракетні комплекси, гранатомети та кулемети. Вранці бойовики відкривали вогонь із озброєння БМП неподалік Водяного, а пізно ввечері – під Гнутовим.
На підступах до Широкиного незаконні збройні формування застосували зенітну установку.

Українські військові, за словами речника, на Донецькому напрямку також шість разів відкривали вогонь у відповідь.

Читайте також:
Перший полеглий в АТО у грудні – Володимир Мальцев. ВІЧНА ПАМ’ЯТЬ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна